in

BUJE/PAZIN: Policajac van službe prepoznao serijskog kriminalca

Foto: MUP

Pazinska je policija, u suradnji s djelatnicima Policijske postaje Buje, provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 32-godišnji hrvatski državljanin počinio pet kaznenih djela, i to dvije krađe, dvije računalne prijevare i jednu tešku krađu.

U ponedjeljak, 26. travnja oko 19.20 sati, policijski službenik koji se nalazio van službe primijetio je u Muntriljskoj ulici u Pazinu muškarca, kojeg je prepoznao kao osobu za kojom policija traga zbog imovinskih delikata te ga je uhitio. Iako je muškarac pokušao pobjeći, policijski službenik ga je svladao i o događaju obavijestio kolege te je osumnjičeni priveden u policijsku postaju. Budući da je prilikom uhićenja kod sebe imao 8.9 grama amfetamina i jednu MDMA tabletu, policijski službenici su mu, radi počinjenja prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, izdali prekršajni nalog.

Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je kako se osumnjiečni 27. ožujka u prijepodnevnim satima drsko ušuljao u jednu kuću u Oprtlju, dok se 82-godišnja vlasnica nalazila u dvorištu te je iz kuće otuđio više stotina kuna. Potom je u noći s 21. na 22. travnja, iz automobila parkiranog ispred obiteljske kuće u Grdoselu, otuđio novčanik 53-godišnjaku, nakon čega je s njegovom bankovnom karticom na bankomatima u Žminju podignuo više tisuća kuna. Osumnjičeni je novčanik otuđio i 24. travnja, kada je iskoristio odsutnost ukućana te je ušao u kuću u Jakačićima i sa stola uzeo novčanik 28-godišnjakinji, a potom je s njenom bankovnom karticom podignuo nekoliko tisuća kuna na bankomatima u Žminju.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, jučer u večernjim satima, osumnjičeni je priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske.

korona covid ilustracija

Istarski Stožer: U srijedu 11 novih slučajeva

novac kune novčanice policija ilustracija

Prijevarom došao do tuđih zemljišta pa ih prodavao kao svoja