in

Čak 12 ljudi na Kaštelu pokušalo prijeći granicu s lažnim PCR testom

Ilustracija MUP

Policijski službenici otkrili su 12 osoba koje su pokušale ući u Hrvatsku s krivotvorenim testovima

Granična policija je u subotu, 27. veljače, na graničnom prijelazu Kaštel otkrila 12 osoba koje su pokušale prijeći granicu s krivotvorenim PCR testovima.

Naime, od 9 do 17 sati policijski službenici su prilikom obavljanja granične kontrole i provjera ispunjavaju li osobe uvjete ulaska u Hrvatsku sukladno Odluci o privremenoj zabrani i ograničavanju prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske, posumnjali u vjerodostojnost 12 nalaza negativnih PCR testova.

Obavljenim provjerama sa slovenskim institutom koji je navodno izdao testove, utvrđeno je kako je riječ o krivotvorinama te su policijski službenici proveli kriminalističko istraživanje nad 63-godišnjom hrvatskom državljankom, 32-godišnjim hrvatskim državljaninom i 31-godišnjom njemačkom državljankom zbog sumnje da su počinili kazneno djelo krivotvorenje isprave. Protiv njih se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku. Nad devet slovenskih državljana u dobi od 19 do 55 godina daljnje postupanje preuzela je slovenska policija.

UMAG: Vikao na prolaznike i nožem oštetio automobil

Pokušali prevariti osiguravajuće društvo lažiranjem šteta na vozilima