in

ČAK PET NALETA NA DIVLJAČ: U Funtani motociklist usmrtio srnu

Policijska uprava istarska upozorava vozače  da obrate pozornost na cestama izvan naselja na neočekivanu pojavu divljači

Na istarskim prometnicama je tijekom jučerašnjeg dana evidentirano pet naleta na divljač u kojima je stradala divljač i nastala materijalna šteta na vozilima.

Kako treba biti oprezan ukazuje događaj koji se dogodio jučer oko 1 sat na području Funtane. Naime, 26-godišnjak je motociklom Kawasaki, pulske registarske oznake naletio na srnu koja je od siline udarca uginula. Vozač motocikla nije ozlijeđen.

Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, Policijska uprava istarska upozorava vozače  da obrate pozornost na cestama izvan naselja na neočekivanu pojavu divljači, posebice na dionicama ceste na kojima je vidno postavljena prometna signalizacija koja upozorava vozače na pojavu divljači. Napominjemo da vozač vozila, koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti, odgovara sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama ukoliko se utvrdi da je do naleta došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno ako je vozio neprilagođenom brzinom kretanja.

PIJAN VRIJEĐAO I BJEŽAO: Policija Švicarca ulovila u Taru i uhitila

ISTRA: Stožer zabranio posjete domovima za starije radi sigurnosti!