in

Čuvajte svoje automobile od krađa!

Foto: pixabay.com

Policija traga za nepoznatim počiniteljem, koji je u noći s  21. na 22. listopada u Negrijevoj ulici u Puli iz automobila VW Golf pulske registarske oznake otuđio motornu pilu i trimer, čime je oštetio 60-godišnjaka za nekoliko tisuća kuna.

Kako bi se spriječili ovakvi događaji, Policijska uprava istarska skreće pozornost građanima na modalitete krađa i provala u vozila te na mjere koje svatko može poduzeti, a koje će smanjiti vjerojatnost da postanete žrtvom kaznenog djela.

Provale i krađe iz osobnih vozila najčešće se događaju na parkirališnim prostorima, ispred stambenih zgrada, trgovačkih centara, zdravstvenih ili obrazovnih ustanova, i to u poslijepodnevnim i u večernjim satima. Najčešći oblik provala u automobile je kroz bočna stakla, na način da se razbije staklo i ukradu se predmeti koje lopov prve uoči ili nađe u vozilu. Da bi se spriječile provale u vozila i krađe iz vozila nije potrebno nikakvo novčano ulaganje, već promjena ponašanja i navika tako da se ne privlači pažnja počinitelja i da se na njega ne djeluje poticajno.

Kako bi se zaštitili od provala i krađa iz vozila policija savjetuje: parkirajte na vidljivom i po mogućnosti čuvanom parkiralištu, ne ostavljajte vrijedne stvari kao što su torbe, novčanici, mobiteli i drugo na vidljivim mjestima unutar vozila, kada napuštate vozilo i nakratko, ugasite motor, izvucite ključ iz kontakt brave i zaključajte vozilo, sva vrata vozila i poklopac prtljažnika uvijek zaključavajte, zatvarajte pomični krov i prozore, ako imate mogućnost, izvucite audio i video opremuiz vašeg vozila, kada bacite pogled na vaš parkirani automobil,bacite pogled i na susjedov jer nema boljeg načina samozaštite oddobrosusjedskog nadzora.

Sandra Mraović Deković

Poreč: Edukacija Sandre Mraović Deković o motivaciji u službi timske učinkovitosti

Motociklist naletio na dijete kod naselja Marišće teško ga ozlijedivši