in

DETALJI o frontalnom sudaru kod Rovinja: Nesreću izazvala 54-godišnjakinja, ozlijeđeno i dijete

Foto JVP Rovinj

U prometnoj nesreći koja se dogodila danas oko 13,10 na cesti Bale – Rovinj ozlijeđeni su žena koja je izazvala nesreću i dijete.

Foto JVP Rovinj

Nesreća se dogodila kada je 54-godišmjakinja upravljala automobilom Opel Corsa, pulske registarske oznake iz smjera Rovinja prema Balama. Vozačica se po izlasku iz lijevog zavoja nije kretala sredinom obilježene prometne trake već je automobilom prešla na suprotnu stranu kolnika gdje se frontalno sudarila s automobilom Škoda, njemačke registarske oznake kojim je iz suprotnog smjera upravljao 47-godišnji njemački državljanin.

Uslijed udarca Opel Corsa se odbila natrag u desnu prometnu traku te je udarila u automobil Opel Astra, mađarske registarske oznake kojim je iz smjera Bala upravljao 77-godišnji njemački državljanin, a koji je izbjegavao udar u Škodu.

Foto JVP Rovinj

Nakon sudara s Astrom Corsa je sletjela van kolnika. U nesreći je lakše ozlijeđena vozačica Corse te joj je pomoć pružena u pulskoj bolnici. Težina ozljeda se utvrđuje. Ozlijeđeno je i jedno dijete iz Škode u kojoj su u trenutku nesreće bili još i 41-godišnja mađarska državljanka i još jedno dijete. U Opel Astri bile su još i dvije mađarske državljanke u dobi od 70 i 42 godine.

Vozačici Corse je izdan obvezni prekršajni nalog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, izvijestila je istarska policija u nedjelju navečer.

Foto JVP Rovinj

VIŽINADA: Kako dobiti bespovratna sredstva za energetsku obnovu kuća – Besplatna radionica

Porečki plivači državni prvaci na Prvenstvu Hrvatske u Podstrani