in

Porečki plivači državni prvaci na Prvenstvu Hrvatske u Podstrani

Štafeta KDPSR ”POREČ” državni prvak u Podstrani

Plivačice i plivači Kluba daljinskog plivanja i sportsko plivanje ”POREČ” nastupili su proteklog vikenda na Prvenstvu Hrvatske u mješovitim štafetama 4 x 1250 m i pojedinačnom Prvenstvu Hrvatske na dionici 7500 m.

Prvog dana natjecanja na rasporedu je bila utrka mješovitih štafeta 4 x 1250 m u kojoj su za naš klub nastupili Paula Lončarević, Leona Coha, Đivo Damić i Edi Hadžić. Porečka štafeta uvjerljivo je pobijedila s prednosti većom od 1 minute ispred prošlogodišnjih pobjednika KDP ”SPLIT” i trećeplasirane štafete splitskog KDP ”POŠK”.

Drugoga dana plivala se pojedinačna utrka za Prvenstvo Hrvatske na 7500 m. Muška utrka odlučena je doslovno u zadnjim metrima i plivač Đivo Damić zauzeo je drugo mjesto iza pobjednika Grge Mujana iz KDP ”SPLIT”.

Nakon nekoliko godina Mujanove dominacije prvi put se dogodilo da neki plivač čitavu utrku otpliva rame uz rame s njim. U samom finišu je ipak presudilo Mujanovo veće iskustvo i zauzimanje bolje pozicije za finiš nakon zadnjeg okreta.

U ženskoj utrci Leona Coha zauzela je drugo mjesto iza prvoplasirane Matee Sumajstorčić iz zagrebačke ”MLADOSTI”. Trećeplasirana je plivačica Paula Lončarević.

-Moramo istaknuti odlično plivanje svih naših plivača u ovoj utrci, tako da su Edi Hadžić, braća Aljoša i Andrej Pribac, Niko Balenta, Leon Martinjaš i Maj Pribac svi plasirani među prvih deset u apsolutnom poretku kod muškaraca. Ovim nastupom dokazali smo da smo trenutno vodeći klub daljinskog plivanja u Republici Hrvatskoj, javlja ovaj klub.

DETALJI o frontalnom sudaru kod Rovinja: Nesreću izazvala 54-godišnjakinja, ozlijeđeno i dijete

degustazione tar hrana plata pršut sir

TAR: Pogledajte ponudu marendi u DeguStazioneu