in

Direktor istarske firme novcem od reprezentacije plaćao privatne troškove. Šteta više tisuća eura

Foto Fidel Hajj za Pexels - Ilustracija

Osumnjičeni je lažno prikazao troškove reprezentacije kao da su poslovno opravdani, a u biti je plaćao privatne troškove konzumacije hrane i pića

Djelatnici Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije dovršili su kriminalističko istraživanje i utvrdili sumnju da je 53-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti.

Policija je kriminalističko istraživanje provela u koordinaciji s nadležnim državnim odvjetništvom te je utvrđena sumnju da je muškarac, kao čelnik pravne osobe iz Pule, od 18. siječnja 2018. do 16. studenoga 2019. godine koristio novac reprezentacije pravne osobe za plaćanje privatnih troškova.

Naime, u navedenom razdoblju je u više navrata sredstva namijenjena za troškove reprezentacije koristio za konzumaciju hrane i pića u ugostiteljskim objektima na području Pule i Fažane, lažno prikazujući da se radi o poslovno opravdanim troškovima. Time je pravnu osobu oštetio za nekoliko tisuća eura.

Protiv osumnjičenog se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupu, objavila je istarska policija 23. lipnja 2023.

lisice policija uhićenje mup

ISTRA: Prometnog redara fizički napali muškarci, a žena mu je prijetila. Razlog – radio je svoj posao

Policijska postaja Poreč - Foto Tanja Kocijančić lipanj 2022

Radno vrijeme istarskih policijskih postaja promijenjeno