in

Djevojke uhićene zbog krađe 260 parfema

Ilustracija: PixaBay.com

Djelatnici Policijske postaje Poreč i Službe općeg kriminaliteta PU istarske su, u nastavku kriminalističkog istraživanja, utvrdili sumnju da je zajedno s 20-godišnjakinjom u krađi parfema sudjelovala i 25-godišnjakinja, dok se 22-godišnjeg mladića sumnjiči da im je pomagao u počinjenju kaznenih djela, objavila je danas Policijska uprava istarska.
Djevojke se sumnjiči da su 13. veljače oko 16.20 sati, u trgovini u Ulici Avenija grada Vukovara u Umagu, otuđile 22 parfema, čime su oštetile pravnu osobu iz Zagreba za više tisuća kuna. Istog dana oko 17 sati, iz trgovine u Ulici Nikole Tesle u Poreču, otuđile su 33 parfema, čime su pravnu osobu iz Zagreba oštetile za više tisuća kuna, a nakon toga su oko 19 sati, u trgovini u Ulici Sergijevaca u Puli, otuđile 14 parfema, čime su pravnu osobu iz Zagreba oštetile za više tisuća kuna. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da im je u krađi parfema pomagao 22-godišnjak na način da ih je uz novčanu naknadu prevozio do trgovina te se protiv njega podnosi kaznena prijava u redovnom postupku.

Također je utvrđeno kako su osumnjičene počinile istovjetna kaznena djela na području Karlovca, Slavonskog Broda, Đakova, Kutine, Šibenika, Trogira, Splita, Sinja, Makarske i Imotskog, otuđivši ukupno 260 parfema (zajedno s kaznenim djelima počinjenim u Umagu, Poreču i Puli) a zbog sumnje da su počinile kaznena djela i na području drugih gradova, kriminalističko istraživanje se nastavlja. Ukupna materijalna šteta koja je nastala kaznenim djelima procjenjuje se na više desetaka tisuća kuna.

Osumnjičena 20-godišnjakinja je 20. veljače u predvečernjim satima privedena u pritvorsku jedinicu PU istarske, dok je 25-godišnjakinja uhićena 27. veljače u Zagrebu. Protiv 25-godišnjakinje je nadležnom državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava te će tijekom današnjeg dana biti privedena u splitski zatvor, priopćila je PU istarska.

Gotovo milijun kuna dodijeljeno porečkim udrugama

Poreč dodjeljuje potpore za poduzetnike – prijave su u tijeku