in

Dobila pismo o nasljedstvu. MUP upozorava na “nigerijsku prijevaru”

Foto Policijska uprava istarska - Ilustracija

Policija upozorava građane da se radi o tzv. nigerijskoj prijevari, odnosno pripremnim radnjama radi počinjenja prijevare te je dovoljno ne odgovarati i ne kontaktirati pošiljatelja

Foto Policijska urpava karlovačka
Foto Policijska urpava karlovačka


Policija je zaprimila informaciju hrvatske državljanke, starije životne dobi, o tome da joj je na kućnu adresu pristiglo pismo osobe koja se predstavlja kao odvjetnik koji ju obavještava o nasljedstvu u novcu od mogućeg člana dalje obitelji. Na taj način pošiljatelj pokušava dovesti u zabludu primatelja da ga kontaktira putem telefona ili e-maila i ostvari daljnji kontakt radi ostvarivanja novčane naknade.
 
S obzirom da postoji mogućnost da je više građana, posebice osoba starije životne dobi, zaprimilo predmetna pisma, kao i da na opisani način građani mogu postati žrtve prijevare, upozoravamo ih da u ovakvim slučajevima ne stupaju u kontakt s pošiljateljem kako ne bi postali žrtve kaznenog djela.
 
Upozoravamo građane da se radi o tzv. nigerijskoj prijevari, odnosno pripremnim radnjama radi počinjenja prijevare te je dovoljno ne odgovarati i ne kontaktirati pošiljatelja, objavila je Policijska uprava karlovačka.

Foto Policijska urpava karlovačka
Foto Policijska urpava karlovačka

Foto: PU karlovačka

benzinska postaja crpka

Od utorka skuplje gorivo?

Foto Stolnoteniski klub Vrsar

VRSAR: Odličan vikend za stolnotenisače. Osvojili medalje na dva natjecanja