in

Dojave o bombama na sudovima u Poreču, Bujama, Pazinu, Labinu i Puli

Općinski sud u Poreču - Foto Tanja Kocijančić

U tijeku je evakuacija djelatnika sudova u Puli, Labinu, Pazinu, Bujama i Poreču, jer je stigla obavijest da su dobili dojavu o bombama. Takve dojave dobili su i neki sudovi po većim hrvatskim gradovima.

-Policijska uprava istarska zaprimila je tijekom jutra više anonimnih dojavama o navodno postavljenim eksplozivnim napravama na objektima pravosudnih tijela. Na sve lokacije su upućeni policijski službenici protueksplozijske zaštite kako bi provjerili istinitost dojave i poduzeli druge mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

Pregledom svih lokacija – u Labinu, Poreču, Puli, Pazinu i Bujama – nisu potvrđeni navodi o eksplozivnim napravama.

Dojave o postavljenim eksplozivnim napravama zaprimljene su i na području drugih policijskih uprava  te građane ovom prilikom podsjećamo na samozaštitno ponašanje i pozivamo ih da u slučaju uočavanja sumnjivih predmeta ili osoba o svemu obavijeste policiju na 192, priopćili su 5. prosinca iz istarske policije.

Anonimne dojave o postavljenim eksplozivnim napravama dobili su jutros sudovi na područjima 18 od 20 policijskih uprava sa sjedištima u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Slavonskom Brodu, Vukovaru, Bjelovaru, Sisku, Varaždinu, Zadru, Dubrovniku, Šibeniku, Karlovcu, Gospiću, Puli, Virovitici, Čakovcu i Koprivnici.

Osim u Poreču i Labinu, trenutno je utvrđeno da su dojave lažne i u PU brodsko-posavska, PU dubrovačka, PU karlovačka i PU varaždinska.

Foto Udruženje obrtnika Poreč - Volonteri

OBRTNICI POREŠTINE: Kako volontiranje povezuje ljude – Priča frizerke Gordane Poropat

lisice policija

Policija privela sedam dilera droge