in

Drogirana za volanom: 7 dana zatvora, jer je odbila testiranje

Ilustracija Policijska uprava istarska

Vozačici je, kao prometnom recidivistu, određeno zadržavanje u zatvoru u trajanju od sedam dana

Prometna je policija jučer oko 8.35 sati na Valdebečkom putu u Puli zaustavila automobil Citroen, pulske registracijske oznake, kojim je upravljala 38-godišnjakinja. Budući da je vozačica pokazivala znakove kako upravlja vozilom pod utjecajem droge, policijski službenici su joj ponudili testiranje na prisutnost droge u organizmu, što je 38-godišnjakinja izričito odbila.

Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, policija je protiv vozačice podnijela optužni prijedlog nadležnom sudu, koji joj je odredio zadržavanje u zatvoru u trajanju od sedam dana.

Policija podsjeća da je upravljanje vozilom pod utjecajem droga težak prekršaj, za koji je propisana novčana kazna od 1.320 do 2.650 eura ili kazna zatvora u trajanju do 60 dana. Vozaču se također izriče i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima od tri do 12 mjeseci te šest negativnih bodova.

Kažnjivo je i odbijanje vozača u prometu da se podvrgnu ispitivanju prisustva u organizmu droga ili lijekova ili liječničkom pregledu, odnosno uzimanju krvi ili krvi i urina, i to novčanom kaznom  od 1.320 do 2.650 eura. I u ovom slučaju izriče se zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima i šest negativnih bodova.

Policija poziva sve vozače da vode računa o svojoj i tuđoj sigurnosti u prometu te da ne upravljaju vozilima ako su konzumirali droge, lijekove ili alkohol, objavila je istarska policija 5. travnja 2023.

Sajam AgroTerra Istra u Pazinu

U Pazinu 2. međunarodni poljoprivredni sajam AgroTerra Istra 2023.

Foto di congerdesign da Pixabay groblje ilustracija

Krađa na groblju: Ukradena skupa skulptura s nadgrobnog spomenika