in

DUG PLJAČKAŠKI STAŽ: Porečki trojac uhvaćen nakon krađe u Kanfanaru

Porečki lopovi otprije poznati policiji zbog dugog pljačkaškog staža

Istarska policija provela je kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da su 28-godišnjak, 38-godišnjak i 31-godišnjak počinili kazneno djelo teška krađa, priopćeno je danas iz PU istarske.

U ponedjeljak, 11. svibnja oko 4,15 sati, policija je zaprimila dojavu o provali u trgovinu u Burićima kraj Kanfanara te su se policijski službenici odmah uputili prema mjestu događaja. Nedaleko trgovine na šumskom putu uočili su muškarca koji se s ruksakom na leđima, užurbano približavao  automobilu. Policijski službenici uhitili su muškarca, te su temeljem naloga nadležnog suda pretražili ruksak u kojem su pronašli novac otuđen iz trgovine.

Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da 28-godišnjak provalu u trgovinu počinio zajedno s 38-godišnjakom  i 31-godišnjakom  koje su policijski službenici pronašli i uhitili istog dana tijekom popodneva na području Poreča.

Muškarce se sumnjiči da su u noći s 10. na 11. svibnja provalili u trgovinu tako što su onesposobili alarm nakon čega su provalili u skladište iz kojeg su otuđili cigarete i novac te u sef iz kojeg su otuđili novac, a potom u mesnicu iz koje nisu ništa otuđili. Kaznenim djelom oštetili su pravnu osobu iz Kanfanara, Zagreba i Buzeta za nekoliko desetaka tisuća.

Osumnjičeni 28-godišnjak je  11. svibnja oko 23 sata uz kaznenu prijavu priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske dok su 38-godišnjak i 31-godišnjak uz kaznenu prijavu privedeni jučer u popodnevnim satima.

LABINCI: Dan otvorenih vrata – Prijavite se na besplatnu biciklističku turu 15. i 16. svibnja

Potres na Kvarneru osjetio se i u Istri