in

FUNTANA: Slovencu koji je u četvrtak pao u more s jet skija JOŠ UVIJEK NEMA NI TRAGA

Foto Ministarstvo mora, prometa i infratrukture

Iako od četvrtka navečer, kada se dogodila teška nesreća dogodila između Funtane i Vrsara, traje potraga za nesretnim Slovencem koji je pao u more s jet skija, još uvijek mu nema ni traga.

Potvrdila nam je to danas glasnogovornica Policijske uprave istarske Suzana Sokač, koja je rekla da osoba još uvijek nije pronađena, te nas uputila na više informacija kod službi koje koordiniraju akciju potrage, tj. na Lučku kapetaniju i Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture.

U međuvremenu su pretraženi svi okolni otoci i sve lokacije gdje se muškarac mogao nalaziti, ali za sada nema rezultata.

Za nestalim Slovencem B. D. (rođen 1972.), Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru pokrenula je potragu u četvrtak u 18.15 sati, kad je zaprimljena dojava posredstvom Županijskog dojavnog centra 112 Pazin o nestanku muške osobe nakon pada s jet-skija ispred kampa Valkanela, o čemu su odmah obaviješteni Lučka kapetanija Pula, Pomorska policija i OKC Policijske uprave Istarske, čiji službenici su angažirani u kopneno traganje obalnim pojasom.

Prema dostupnim informacijama, nestali muškarac prije pada u more upravljao je jet-skijem, na kojemu je prevozio vlastito malodobno dijete, dok je drugo dijete vukao na plutajućem objektu na napuhavanje. Nestali muškarac upravljao je jet-skijem bez sigurnosnog prsluka i to na relativno kratkoj udaljenosti iza motorne brodice u tipu glisera, koji je u tom trenutku također vukao sličan objekt na napuhavanje na kojemu se nalazilo osam osoba.

U jednom trenutku iz zasad nepoznatog razloga (pretpostavlja se prilikom prelaska preko brazde glisera), vozač jet-skija pao je u more preko pramca i od tada mu se gubi svaki trag, unatoč činjenici da su članovi posade glisera odmah započeli traganje na mjestu pada u more. Djeca koju je nestali muškarac prevozio, odnosno vukao morem, odmah su zbrinuta neozlijeđena, ali u stanju šoka.

Dolaskom na poziciju nestanka, službenici Lučke kapetanije Pula u suradnji s Pomorskom policijom Pula započeli su površinsko traganje prema zadanom planu. Službenici LK Pula izvukli su jet-ski i gliser na obalu radi obavljanja očevida o uzrocima ove pomorske nesreće, odnosno radi detaljnog pregleda s ciljem da se utvrdi je li se dogodio ikakav kontakt dvaju plovila u kritičnom trenutku tijekom plovidbe.

U potragu su se uključile jedinice koje čine dvije spasilačke brodice LK Pula i jedna policijska, potom ronilačke skupine Javne vatrogasne postrojbe, profesionalni ronioci, a onda im se priključila i specijalna ronilačka postrojba Ministarstva unutarnjih poslova.

FUNTANA: Marko Tolja u pratnji Vladimira Babina na klaviru na Trgu sv. Bernarda

Specijalna jedinica policije BAK ISTRA obilježila 28. rođendan