in

Gospodarski kriminal u Istri: Direktora terete za utaju poreza i pronevjeru. Isplatio si nekoliko stotina tisuća eura

Ilustracija - Foto Gerd Altmann za Pixabay

Osumnjičeni je oštetio trgovačko društvo i državni proračun za nekoliko stotina tisuća eura

Djelatnici Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije dovršili su kriminalističko istraživanje i utvrdili sumnju da je 36-godišnji hrvatski državljanin na području Pule počinio kaznena djela pronevjera, utaja poreza ili carine te povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Naime, osumnjičeni je od 1. siječnja do 22. srpnja 2020. godine, kao jedini član i direktor trgovačkog društva sa sjedištem u Puli, s poslovnog računa društva, bez ikakvog pravnog osnova, u više navrata putem naloga za isplatu podignuo nekoliko stotina tisuća eura.

Muškarca se također sumnjiči da je utajio porez, odnosno da iako je temeljem sačinjenih i izdanih izlaznih računa obračunao i naplatio porez na dodanu vrijednost, nikada nije sačinio niti predao mjesečne prijave poreza na dodanu vrijednost. Time je oštetio državni proračun za oko 42 tisuće eura.
Osim toga, nije uredno i pravodobno vodio poslovne knjige društva, već je tijelima nadzora poslovne knjige društva učinio nedostupnima.

Protiv osumnjičenog je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, objavila je istarska policija 12. ožujka 2024.

Foto Crveni križ Poreč

Volonteri CRVENOG KRIŽA: Učenici iz Tara, Vrsara i Poreča pripremili pakete i čestitke za socijalno ugrožene na Poreštini

Foto Policijska uprava istarska

Grubo kršili zakon: Dvojica vozača u Istri uhićeni i ostali bez vozila