in

Grubo kršili zakon: Dvojica vozača u Istri uhićeni i ostali bez vozila

Foto Policijska uprava istarska

Jednom od prekršitelja određen je zatvor u trajanju od 15 dana, dok će drugi tijekom dana biti doveden na nadležni sud

Prometna policija je jučer zatekla i kontrolirala u prometu dvojicu prometnih recidivista koji su zbog grubog kršenja odredbi iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama uhićeni, a automobili su im privremeno oduzeti.

Naime, oko 15 sati u Rovinjskoj ulici u Puli zatečen je i kontroliran 28-godišnjak koji je upravljao automobilom pulskih registracijskih oznaka prije ponovnog stjecanja prava na upravljanje, a nakon što mu je 2021. zbog prikupljenih negativnih bodova poništena vozačka dozvola. Vozač je odbio testiranje na prisutnost opojnih sredstava u organizmu, poradi čega je uhićen i doveden na nadležni sud koji mu je odredio zadržavanje u trajanju od 15 dana, dok mu je automobil privremeno oduzet.

Nešto kasnije, oko 18 sati, na kolniku Ulice Giordano Dobran u Šišanu, policijski službenici zaustavili su i kontrolirali automobil pulskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 33-godišnjak. Nadzorom je utvrđeno kako muškarac automobilom upravlja za vrijeme dok su mu na snazi tri zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije. Zbog toga je uhićen i tijekom dana će biti doveden na nadležni sud. Automobil mu je privremeno oduzet, objavila je istarska policija 12. ožujka 2024.

Ilustracija - Foto Gerd Altmann za Pixabay

Gospodarski kriminal u Istri: Direktora terete za utaju poreza i pronevjeru. Isplatio si nekoliko stotina tisuća eura

cmik

KINO U NOVIGRADU: Crtić Kung fu panda 4 i film Nedelja o životu Džeja Ramadanovskog