in

Grupa mladih ukrala više stotina tisuća kuna naplaćujući parking

Policijski službenici su prijavili šest osoba zbog sumnje da su protupravno prisvojili nekoliko stotina tisuća kuna

Postupajući po kaznenoj prijavi pravne osobe iz Medulina, pulska je policija dovršila kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da su dvije 26-godišnjakinje, dvije 25-godišnjakinje, 22-godišnjakinja i 20-godišnjak počinili kazneno djelo pronevjera.

Osumnjičene se tereti da su od 15. lipnja do 14. rujna 2018. godine te od 24. svibnja do 31. srpnja 2019. godine obavljali poslove naplate parkiranja na tri lokacije u Medulinu. U namjeri pribavljanja  nepripadne imovinske koristi, prilikom evidentiranja usluge parkiranja u računalu su mijenjali podatke o vremenu ulaska, odnosno izlaska vozila s parkirališta te su upisivali neistinite podatke, prikazujući da je vrijeme zadržavanja vozila na parkirališnom prostoru manje od deset minuta kako bi se putem računalnog sustava ispisala zamjenska kartica te omogućio izlazak vozila s parkirališta. Pritom korisnicima usluga nisu izdavali račun za uslugu parkiranja, nego su im uručivali zamjensku karticu, dok su naplaćeni novac zadržavali za sebe.

Na taj su način oštetili pravnu osobu iz Medulina oko nekoliko stotina tisuća kuna te je policija u svezi provedenog kriminalističkog istraživanja dostavila izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, priopćila je PU istarska.

POREČ/UMAG – Više puta prekršili mjeru samoizolacije – kazna 60.000 kuna

UREĐAJI VRIJEDNI 178.000 KUNA: Značajna donacija porečke Plave lagune za pulsku bolnicu