in

POREČ/UMAG – Više puta prekršili mjeru samoizolacije – kazna 60.000 kuna

Policijska uprava istarska izvijestila je 21. travnja da je zabilježila u Poreču slučaj opetovanog kršenja mjera samoizolacije, po treći put, dok su za još dvije osobe policijski službenici u Umagu utvrdili da po drugi put krše mjeru samoizolacije, izvijestila je  istarska policija.

– 
S obzirom na broj osoba koje se nalaze u samoizolaciji na području naše županije, vidljivo je da se tek mali broj njih ne pridržava uputa epidemiologa te izlazi iz svog doma i ostvaruje socijalne kontakte s drugim osobama iako je to strogo zabranjeno, izvijestila je glasnogovornica istarske policije Nataša Vitasović.

Dodala je da je odgovornost osoba koje su u samoizolaciji ključna da se nastave dobri trendovi te da se spriječi daljnje širenje zaraze koronavirusom.

Policija je stoga još jednom podsjetila građane kojima je određena mjera samoizolacije da se strogo pridržavaju mjere i uputa sanitarnih inspektora.

– Od jučer se žitelji Istre mogu nesmetano, bez e-propusnica, kretati cijelom županijom, policijski punktovi postavljeni su na cestovnim pravcima na kojima graničimo sa susjednom Primorsko-goranskom županijom i tu nema nikakvih problema, kazala je Vitasović.

U ime istarske policije zahvalila je građanima na dosadašnjem odgovornom ponašanju koje je dovelo do povoljnog stanja u Istri te je apelirala da i dalje ostanu odgovorni i na put kreću samo u slučaju prijeke potrebe.

Podsjećamo da se kazne za kršenje samoizolacije kreću od 8.000 do 120.000 kuna.

Temeljem Zakona o državnom inspektoratu (članak 127.) fizičkoj osobi koja se nije pridržavala uručenog rješenja sanitarni inspektori Državnog inspektorata izdat će Prekršajni nalog na iznos od 8.000 kuna.

Istovremeno sanitarni inspektori Državnog inspektorata uz Prekršajni nalog prekršitelju će uručiti i Rješenje o izvršenju rješenja temeljem članka 139. Zakona o općem upravnom postupku, kojim će opomenuti prekršitelja ako se ne bude pridržavao naredbe temeljem izdanog rješenja sanitarnih inspektora DIRH-a, da će platiti novčanu kaznu i to: prvi puta u iznosu od 30.000 kuna, drugi puta u iznosu od 60.000 kuna, treći puta u iznosu od 120.000 kuna a sve sukladno članku 142. Zakona o općem upravnom postupku.

Nadalje, izvršenje naplate tako izrečene novčane kazne izvršit će se prisilnim putem FINA-e.

Dobre vijesti i 21. travnja: Istra i danas ima sve NEGATIVNE nalaze na koronavirus, broj izliječenih 66

Grupa mladih ukrala više stotina tisuća kuna naplaćujući parking