in

I u Istri prijavljeno nekoliko slučaja tegoba nakon konzumacije bezalkoholnih pića

Foto Tanja Kocijančić

Nastavljaju se utvrđivati sve relevantne činjenice vezane uz ove događaje

Policijska uprava istarska je jučer, 8. studenoga tijekom poslijepodneva i večeri, zaprimila četiri dojave o osobama koje su zatražile liječničku pomoć nakon što su zamijetile zdravstvene tegobe koje bi se mogle dovesti u vezu s konzumacijom bezalkoholnog pića. Tri osobe bezalkoholna pića konzumirale su nekoliko dana ranije, dok je jedna osoba bezalkoholno piće konzumirala tijekom jučerašnjeg dana.

Nakon pružene liječničke pomoći u zdravstvenim ustanovama, tri osobe puštene su na kućnu njegu, dok je jedna osoba zadržana u pulskoj bolnici radi daljnjeg liječenja.

Tijekom postupanja policijski službenici su obavili razgovore s nekoliko osoba te su izuzeli predmete koji bi se mogli dovesti u vezu s događajima, a o svemu utvrđenom izvijestit će se i druge nadležne institucije kako bi poduzele mjere iz svoje nadležnosti.
Policija nastavlja utvrđivati sve relevantne činjenice vezane uz ove događaje, objavila je istarska policija 9. studenog 2023.

Iz pulske bolnice doznajemo pak da su pregledane tri osobe koje su se s tegobama javile nakon što su pile Coca-Colu, a od toga jedna mora na operaciju. No, ipak tvrde da se to treba uzeti s rezervom, jer je u sva tri slučaja sporno piće konzumirano tri do pet dana prije jučerašnjeg dolaska na hitnu pomoć pa utvrđuju ima li to veze s trovanjem od pića.

galerija poreč trgovine shopping

Razbojnička krađa u Poreču: Djelatnica pokušala spriječiti, ali uspjeli pobjeći s plijenom

frižider konzum prazno poreč

Inspektorat objavio analize uzoraka spornih bezalkoholnih pića