in

Ide u zatvor zbog velikog broja prekršaja – Bez vozačke, bez pojasa, s drogom u džepu…

Ilustracija MUP

Rovinjska je policija 23. travnja oko 17 sati u Rovinjskom Selu zaustavila 29-godišnjaka koji je upravljao neregistriranim automobilom VW Golf, pulske registracijske oznake. Kontrolom je utvrđeno da vozač upravlja automobilom prije stjecanja prava na upravljanje i bez da je vezan sigurnosnim pojasom. Također je utvrđeno kako vozač ne može podnijeti zahtjev za izdavanje vozačke dozvole dvije godine zbog prikupljenih negativnih prekršajnih bodova.

Muškarac je odbio testiranje na prisutnost droge u organizmu, a kod sebe je imao i vrećicu s oko 2.1 grama amfetamina.

Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o suzbijanju zlouporabe droge, policija je protiv vozača podnijela optužni prijedlog nadležnom sudu, koji mu je odredio zadržavanje u zatvoru u trajanju od 15 dana.

Naime, tijekom proteklog vikenda, od 22. do 24. travnja, na području Policijske uprave istarske evidentirano je deset prometnih nesreća, od kojih tri s ozlijeđenim osobama i sedam s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama je jedna osoba teže ozlijeđena, a dvije su zadobile lakše ozljede. Policijski službenici su tijekom vikenda kontrolirali 363 vozača te su iz prometa isključili 35 vozača i tri vozila. Utvrđen je 171 prekršaj, od kojih:

  • nepropisna brzina – 66 prekršaja
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa – 12 prekršaja
  • upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola – 27 prekršaja
  • nezakonito korištenje mobitela za vrijeme vožnje – 11 prekršaja
  • ostali prekršaji – 55 prekršaja.

Izvor PU istarska

bomba mina oprez policija mup ilustracija

Djeca prilikom igre pronašla bombe

degustazione tar hrana plata pršut sir

TAR: Marende u DeguStazioneu