in

Djeca prilikom igre pronašla bombe

Ilustracija PU istarska

Jučer oko 12 sati u napuštenoj zgradi na području Grožnjana djeca su prilikom igre pronašla minsko-eksplozivna sredstva.

Na mjesto događaja odmah je upućen policijski službenik protueksplozijske zaštite koji je utvrdio da se radi o bombama britanske proizvodnje koje su zaostale iz II. svjetskog rata. Policijski službenik izuzeo je bombe kako bi ih uništio u kontroliranim uvjetima te je ujedno obavio pregled šireg mjesta pronalaska minsko-eksplozivnih sredstva, no druga sredstva nije pronašao.

Policijska uprava istarska upozorava građane da budu oprezni te da ukoliko pronađu predmete koji nalikuju na eksplozivna sredstva, ne poduzimaju nikakve radnje samostalnog uklanjanja, već da o tome odmah obavijeste policiju.

Podsjećamo građane da još uvijek ima zaostalih minsko-eksplozivnih sredstava, kako onih iz II. svjetskog rata, tako i onih novijeg datuma. Takva sredstva najčešće se pronalaze na odlagalištima otpada, uz prometnice, u moru te na zemljištima prilikom obavljanja poljoprivrednih ili građevinskih radova. Ukoliko pronađete takva sredstva nemojte ih dirati niti donositi u policijsku postaju kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već o tome obavijestite policiju na broj 192. Tada će na teren izaći stručne osobe protueksplozijske zaštite koje će na siguran način ukloniti sredstva i primjereno ih uništiti.

U cilju zaštite svih građana i ovom prilikom molimo građane koji nedozvoljeno posjeduju spomenuta sredstva da ih ne ostavljaju na javnim prostorima. Ta eksplozivna sredstva moguće je bez ikakvih prekršajnih ili kaznenih sankcija predati policiji u sklopu akcije ”Manje oružja, manje tragedija”, a za što je  dovoljno nazvati broj 192 ili najbližu policijsku postaju.

Loris Peršurić i Nenad Velenik - Foto Tanja Kocijančić

Vraća se bogat program Dana grada Poreča i 1. maja – Koncert TBF-a, humanitarna utrka, biciklijada…

prometna policija mup

Ide u zatvor zbog velikog broja prekršaja – Bez vozačke, bez pojasa, s drogom u džepu…