in

IPSILON KAO PISTA – BMW-om jurio 210, a Polom čak 212 na sat!

Policijski službenici su i ovog vikenda provodili pojačane aktivnosti, a sve kako bi se smanjilo stradavanje u prometu

Policijski službenici su petak, 12. lipnja u 16.10 sati,  kod odmorišta Bačva na Istarskom ipsilonu kontrolirali 57-godišnjeg vozača koji se, upravljajući osobnim automobilom BMW kretao brzinom od 210 km/h iz smjera Umaga u smjeru Pule, na mjestu gdje je ograničenje brzine 110 km/h. Zbog počinjenog prekršaja prekoračenja dopuštene brzine, vozaču je određena kazna u iznosu od 10.000 kuna i izrečena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od jednog mjeseca.

U nedjelju, 14. lipnja u 18.55 sati, policijski službenici su kod Čvora Medaki na Istarskom ipsilonu kontrolirali 23-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom VW Polo, iz smjera Baderne u smjeru Kanfanara, brzinom od 212 km/h, na mjestu gdje je ograničenje brzine 110 km/h. Zbog počinjenog prekršaja prekoračenja brzine, vozaču je određena kazna u iznosu od 10.500 kuna i izrečena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od jednog mjeseca.

PU istarska nadalje navodi da su tijekom proteklog vikenda, od 12. do 14. lipnja, evidentirali šest prometnih nesreća, od čega tri s ozlijeđenim osobama i tri prometne nesreće s materijalnom štetom.

U prometnim nesrećama jedna osoba je teško ozlijeđena, dok su dvije zadobile lakše ozljede. Utjecaj alkohola evidentiran je u četiri prometne nesreće.

Policijski službenici kontrolirali su 582 vozača te su iz prometa isključili 22 vozača i 10 vozila. Utvrđena su ukupno 304 prekršaja.

KAZNA 10.000 KUNA – Napuhao skoro tri promila

Istarska županija obnavlja Društveni centar u Puli – Investicija vrijedna više od 2 milijuna kuna