in

Istarska županija obnavlja Društveni centar u Puli – Investicija vrijedna više od 2 milijuna kuna

Žuta škola u Puli

Brojna su ulaganja koje Istarska županija kontinuirano provodi u školsku infrastrukturu diljem Istre, pa tako i u Društveni centar u Puli (Žuta škola). Naime, kao osnivač škola koje se nalaze u zgradi Društvenog centra, Istarska županija trenutno provodi kapitalnu investiciju zamjene vanjske stolarije na zgradi u dvije faze.

Prva faza dovršena je 12. lipnja, za koju je Istarska županija kao naručitelj s izvođačem radova De Conte iz Labina 8. siječnja sklopila ugovor o izvođenju radova na zamjeni vanjske stolarije na zgradi Društvenog centra – I. faza.

Ugovorna cijena radova I. faze iznosi 1.240.520 kuna (s PDV-om). Faza I. uključuje zamjenu vanjske drvene stolarije s aluminijskom stolarijom (ulično pročelje Trierska ulica i ulično pročelje prema igralištu Žute škole).

Za II. fazu zamjene vanjske stolarije je Istarska županija s tvrkom De Conte sklopila ugovor 15. svibnja u vrijednosti od 1.192.070 kuna (s PDV-om). Zamijenit će se postojeća drvena vanjska stolarija aluminijskom stolarijom na pročeljima u Mletačkoj i Zagrebačkoj ulici. Predviđeni rok za dovršetak radova je 31. kolovoz 2020. godine.

Valja napomenuti i kako je u razdoblju od 2011. do 2019. godine Istarska županija u Žutu školu uložila sveukupno oko 8 milijuna kuna, priopćeno je iz Županije.

IPSILON KAO PISTA – BMW-om jurio 210, a Polom čak 212 na sat!

Bez vode 16. lipnja dio porečke Nove Vasi