in

Istarska policija i građani zajedno na Danu otvorenih vrata

Foto Policijska uprava istarska

Na Narodnom trgu i na Riječkom gatu u Puli danas je održan Dan otvorenih vrata Policijske uprave istarske


Policijska uprava istarska nastavila je s aktivnostima povodom obilježavanja Dana policije. Brojni mališani, ali i stariji građani kao i poneki turist, na info punktovima prometne, interventne i na punktu kriminalističke tehnike mogli su tijekom jutra razgledati opremu koju policijski službenici koriste u svom svakodnevnom radu. Uz priliku da saznanju kako zaštiti sebe i svoju imovinu, mogli su dobiti informacije o preventivnim projektima koje provodi policija i programima za mlade na području Istre.

Djeca su za zanimanjem razgledala info punkt kriminalističke tehnike, na kojem su im policijski službenici pokazali kako se uzimaju otisci prstiju te su im za uspomenu poklonili njihov prvi otisak prsta. Ipak, najveće zanimanje okupljenih građana izazvale su pokazne vježbe interventne policije i službenog psa Bele koja je uspješno pronašla drogu sakrivenu u torbama.

Veliki odaziv zabilježen je i na punktovima na Riječkom gatu gdje su svi zainteresirani mogli obići policijskih plovila, a ronioci Interventne jedinice policije su izložili svoju opremu, priopćila je istarska policija 28. rujna 2023.

Foto Dom za starije Poreč

POREČ: Korisnike Doma razveselila djeca iz vrtića

Foto Istarska zimska liga u trčanju

Kreće nova sezona Istarske zimske lige u trčanju