in

Istarska policija nakon akcije 24-satnog nadzora: U Poreču ulovili rekordera s najviše promila

Ilustracija MUP

Najveća koncentracija alkohola od 2,71 promila utvrđena je kod 35-godišnjeg vozača na području Poreča

Kao što je i najavljeno, policijski službenici su od 21. lipnja od 7 sati do 22. lipnja do 7 sati proveli pojačani nadzor vozača, tijekom kojeg su kontrolirali vožnju pod utjecajem alkohola i droga.

Policijski službenici kontrolirali su 276 vozila te su utvrdili 14 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i tri prekršaja vožnje pod utjecajem droge, a u dva slučaja kod vozača su pronađene manje količine droge.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je na području Poreča, odnosno u naselju Varvari 22. lipnja oko 3.15 sati. Policijski službenici zaustavili su na  državnoj cesti D-302 automobil, vukovarske registracijske oznake, kojim je upravljao 35-godišnji vozač. Iako su mu policijski službenici dali znak da se zaustavi, vozač je povećao brzinu kretanja i nastavio u smjeru Pazina, no policijski službenici su ga ubrzo zaustavili. Obavljenim alkotestiranjem utvrđeno je da upravlja vozilom pod utjecajem alkohola od 2.71 promila.

Budući da je postojala opasnost da će vozač nastaviti s činjenjem prekršaja, policijski službenici su ga uhitili i priveli u policijsku postaju. Protiv njega se, radi počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog red i mira, podnosi optužni prijedlog nadležnom sudu, objavila je istarska policija 23. lipnja 2024.

Nova - stara škola nakon obnove - Foto Općina Funtana

Lažna dojava o bombi u Funtani

ne diraj ovu fotku nikada

Policija se oglasila nakon prve povorke ponosa – Pula Pridea – Skinute zastave, grafiti koji pozivaju na nasilje i mržnju…