in

Istarska policija nakon prometne akcije: Jedan vozač uhićen i ide 15 dana u zatvor, velik broj pješaka ide na “crveno”

Foto Janitors za Pixabay - Ilustracija

Recidivist dobio 15 dana zatvora

Prometna policija je jučer od 8 do 13 sati provodila preventivno-represivnu akciju „Nadzor poštivanja obaveza prema pješacima i nadzor poštivanja prometnih propisa od strane pješaka, te nadzor vozača osobnih prijevoznih sredstava“. Naglasak je bio na pojačanom nadzoru zona raskrižja i ulica na kojima se nalaze obilježeni pješački prijelazi te na područjima gdje je uočeno veće kretanje pješaka.

Tijekom akcije utvrđen je 21 prekršaj, i to 10 prekršaja prolaska pješaka na crveno svjetlo, tri prekršaja nepropuštanja pješaka, četiri prekršaja nepropisne uporabe mobitela, jedan prekršaj nevezivanja sigurnosnim pojasom, dva ostala prekršaja i jedan prekršaj odbijanja testa na opojna sredstva i oduzimanja vozačke dozvole zbog 12 negativnih bodova kada je 40-godišnjak uhićen te mu je nadležni sud odredio zadržavanje u zatvoru u trajanju od 15 dana.

Od početka godine na području Postaje prometne policije Pula su u prometnim nesrećama stradala četiri pješaka i to tri su pješaka teško, a jedan lakše ozlijeđen, objavila je istarska policija 7. veljače 2024.

NE DIRAJ FOTKU

Istra: Digli u zrak bankomat i pobjegli s novcem. Policija dovršila očevid

Frizerke volonterke u Domu za starije i nemoćne Poreč

POREČ: Dom za starije i nemoćne traži volontere