in

Istarska policija pojačano traži i oduzima drogu – Evo što su napravili u 24 sata

Foto policija - Ilustracija

Tijekom ovog mjeseca policijski službenici su na području Policijske uprave istarske postupali u 72 slučaja zbog posjedovanja droge za vlastitu uporabu

Istarska je policija pojačala aktivnosti u cilju suzbijanja ponude i potražnje svih vrsta droga pa su tako policijski službenici u posljednja 24 sata, provodeći uličnu redukciju droge, zatekli sedam osoba u posjedu droge za vlastitu uporabu.

Policijski službenici postupali su prema šest hrvatskih državljana i jednom državljaninu Srbije u dobi od 21 do 41 godinu, a od njih je oduzeto ukupno 11.16 grama marihuane, dva tzv. jointa ukupne težine dva grama i jedan gram amfetamina.

Jedan od počinitelja prekršaja, 21-godišnjak, zatečen je 21. srpnja oko 4.45 sati prilikom kontrole prometa na pulskoj rivi u posjedu 7.3 grama marihuane. Mladić je odbio testiranje na prisutnost droga, a obavljenim alkotestiranjem utvrđeno je kako upravlja automobilom pod utjecajem alkohola od 0.79 promila.

Svi navedeni su zbog neovlaštenog posjedovanja droga prekršajno prijavljeni temeljem odredbi Zakona o suzbijanju zlouporaba droga, dok je 21-godišnjak prijavljen i zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Tijekom ovog mjeseca policijski službenici su na području Policijske uprave istarske postupali u 72 slučaja zbog posjedovanja droge za vlastitu uporabu te će i u narednom razdoblju pojačano postupati radi suzbijanja zlouporabe droga, objavila je istarska policija 21. srpnja 2023.

haker Foto vicky gharat za Pixabay - Ilustracija cyber kriminal internet prevara

ISTRA: Mladić prevaren na internetu. Dao im je sve podatke, pa ostao bez novca

Foto Istarska županija

U istarskim vrtićima uspješno završena druga faza učenja talijanskog jezika za predškolarce