in

Istarska policija uhitila kradljivca jedrilice: Ima 76 godina

Ilustracija MUP

Muškarac je otuđio jedrilicu vrijednu nekoliko stotina tisuća eura, no koordiniranom reakcijom nadležnih službi zatečen je i uhićen

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije, Službe organiziranog kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad 76-godišnjim talijanskim državljaninom i utvrdili sumnju da je počinio kazneno djelo teška krađa.

Muškarca se sumnjiči da je u noći s 8. na 9. lipnja neovlašteno pristupio na plovilo Jeanneau, slovenske registracijske oznak,e privezano na stalnom vezu u lučici Bunarina, ušao u zaključano plovilo i isplovio sa njime u smjeru državne granice na moru.

Po zaprimljenoj prijavi o nestanku jedrilice, policija je poduzela mjere i radnje te je u koordinaciji Nacionalnog pomorskog centra Zadar, Obalne straže Republike Hrvatske i Postaje pomorske policije Šibenik plovilo detektirano i 10. lipnja u jutarnjim satima zaustavljeno u plovidbi u isključivom gospodarskom pojasu u visini otočja Kornati na oko 6,5 nautičkih milja od državne granice Republike Hrvatske. Po zatjecanju, muškarac je uhićen, a plovilo vraćeno korisniku plovila, 50-godišnjem slovenskom državljaninu.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja 76-godišnjak je predan u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske, te se protiv njega pokreće kazneni postupak, objavila je istarska policija 12. lipnja 2023.

policija traka prometna nesreća

Tešku nesreću na Istarskom ipsilonu izazvala 22-godišnjakinja: Troje ozlijeđenih

Ilustracija - Foto Policijka uprava istarska

U Umagu ukrali više skupocjenih bicikala