in

Istarska policija uhvatila autora osam teških krađa i razbojstava

Foto MUP

Pulska je policija odmah nakon dojave o posljednjoj provali uputila sve raspoložive policijske službenike i uhvatila serijskog provalnika

Pravovremenom reakcijom i posebnim angažmanom policijskih službenika pulska je policija pronašla i prijavila 28-godišnjaka, kojeg se sumnjiči da je počinio osam kaznenih djela, i to razbojničku krađu, oštećenje tuđe stvari i šest teških krađa, priopćila je Policijska uprava istarska.

Naime, 7. studenoga oko 11.55 sati, 32-godišnjakinja se vratila u stan u Ulici Kaštanjer u Puli te je zatekla provalnika, koji je prije njenog dolaska već pronašao novac i nakit. Muškarac je tada fizički napao 32-godišnjakinju i pobjegao s ukradenim predmetima u nepoznatom smjeru.

Odmah nakon dojave, na teren su upućene sve raspoložive ophodnje te je oko 13.40 sati, u trgovini u Vukovarskoj ulici, policijski službenik primijetio muškarca koji je odgovarao opisu počinitelja. Uhitio ga je i priveo u policijsku postaju, a provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 28-godišnjak počinio navedeno kazneno djelo, čime je oštetio 32-godišnjakinju i 69-godišnjaka za nekoliko desetaka tisuća kuna.

Tijekom kriminalističkog istraživanja, policijski službenici utvrdili su da je muškarac odgovoran za još sedam kaznenih djela.

Istog dana kada ga je policija uhvatila, 28-godišnjak je u prijepodnevnim satima provalio u stan u Preradovićevoj ulici, iz kojeg je također otuđio novac i razni nakit, čime je 40-godišnjeg vlasnika oštetio za nekoliko desetaka tisuća kuna.

GRADSKA KNJIŽNICA POREČ: 11. studenog druženje s Mladenom Blaževićem i zbirkom „Mogućnost povremenih oborina“

Mia Janko i Chiara Vukadinović osvojile prvu nagradu u Opatiji i nastup na državnom natjecanju