in

GRADSKA KNJIŽNICA POREČ: 11. studenog druženje s Mladenom Blaževićem i zbirkom „Mogućnost povremenih oborina“

Mladen Blažević i Snježana Radetić

Gradska knjižnica Poreč organizira u ponedjeljak, 11. studenoga, u 19 sati pjesničku večer s Mladenom Blaževićem koji će predstaviti najnoviju zbirku poezije „Mogućnost povremenih oborina“. Moderatorica susreta bit će Snježana Radetić.

Zbirka poezije Mogućnost povremenih oborina, u izdanju nakladničke kuće Jesenski i Turk,  najnovija je njegova zbirka koja je objavljena kao rezultat pobjede na Natječaju Post scriptum za književnost na društvenim mrežama.
Mogućnost povremenih oborina Mladena Blaževića nije samo zbirka poezije, nego dijelom i mogući predložak za zbirku kratkih priča. Kroz njegovo književno stvaralaštvo proteže se ljubav za prošlim u kojem naslućuje tragove budućnosti. Priče su mu zaokružene, a poezijom kao da su ogoljene do kraja. Za sebe će reći da je prije svega pripovjedač i da piše poeziju kakvu sam voli čitati.

Mladenom Blaževićem možete istraživati središnju Istru u potrazi za ilirskim gradinama, probijajući se kroz šumu i trnje. Rankun i neizostavni šešir zaštitni su znak Istriana Jonesa, kako su ga nazvali. Riječanin, s prebivalištem u Istri, radio je kao novinar i urednik. U izdanju SKD Prosvjete objavljena su mu dva romana: Tragovi goveda Ilirik. U Ljubljani je objavio dvojezičnu slovensko-hrvatsku zbirku pjesama Posljednji tasmanijski tigar u izdanju društva Poiesis.


Nestanci osoba starijih od 65 godina – policija u porečkom Domu za starije savjetovala što činiti

Istarska policija uhvatila autora osam teških krađa i razbojstava