in

Istarska policija uhvatila dvojicu koji su na auto stavili lažne tablice. Jedan vozio “pod gasom”

Izvor Policijska uprava istarska

Istarska policija tijekom proteklog vikenda zabilježila je dva slučaja krivotvorenja isprava u kojima su vlasnici na svoje automobile postavili nepripadajuće registracijske oznake i kao takve ih koristili u prometu.

Prometna je policija 20. listopada oko 13 sati na Šikićanskoj cesti zaustavila i kontrolirala automobil pulskih registracijskih oznaka. Tijekom kontrole je utvrđeno da 57-godišnjak upravlja automobilom pod utjecajem alkohola od 0.67 promila te kako je na automobil postavio nepripadajuće registracijske pločice i koristio ga u prometu.

Vozač je isključen iz prometa te se protiv njega pokreće prekršajni postupak poradi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a nadležnom državnom odvjetništvu podnosi se kaznena prijava zbog počinjenja kaznenog djela krivotvorenje isprave.

Labinska policija je pak 21. listopada  oko 13 sati u Ulici Zelenice u Labinu zatekla i kontrolirala 25-godišnjaka koji je upravljao automobilom pulskih registracijskih oznaka. Izvršenom kontrolom utvrđeno je kako je mladić vlasnik automobila kojemu je istekla valjanost osiguranja i tehničkog pregleda poradi čega je na njega postavio nepripadajuće registracijske oznake i takav automobil koristio u prometu.

Protiv 25-godišnjaka policija pokreće prekršajni postupak zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o obveznom osiguranju u prometu, a zbog počinjenja kaznenog djela krivotvorenje isprave podnosi se kaznena prijava, objavila je Policijska uprava istarska 23. listopada 2023.

Foto: PU brodsko-posavska

ISTRA: Pao s motocikla, udario u kamen i teško se ozlijedio

Istra: Sjeo za volan s 1,91 promila. Mora na sud