in

Istra: Sjeo za volan s 1,91 promila. Mora na sud

Pulska prometna policija je 22. listopada oko 20 sati u Ulici Munida u Medulinu zaustavila 47-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola od 1.91 promila upravljao automobilom Opel pulske registracijske oznake. Zbog vjerojatnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja, vozač je smješten u posebne prostorije policijske postaje do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Protiv njega se nadležnom sudu podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Tijekom proteklog vikenda je na području Policijske uprave istarske evidentirano 11 prometnih nesreća, od kojih tri s ozlijeđenim osobama i osam s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama jedna osoba teško, a tri lakše ozlijeđene.

Tijekom vikenda kontroliran je 637 vozač/vozila. Iz prometa je isključeno 30 vozača i sedam vozila. Utvrđeno je 318 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od kojih:

  • nepropisna brzina – 83 prekršaja
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa – 103 prekršaja
  • korištenje mobitela za vrijeme vožnje – 23 prekršaja
  • upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola – 30 prekršaja
  • neregistrirano vozilo – 7 prekršaj
  • ostali prekršaji – 72 prekršaja

Rezultati prometne akcije kontrole korištenja sigurnosnog pojasa

Kao što je najavljeno, u subotu od 9 do 17 sati je na području Policijske uprave istarske u sklopu 4. Nacionalnog dana sigurnosti cestovnog prometa, provedena prometna akcija „Kontrola korištenja sigurnosnog pojasa“. Za vrijeme prometne akcije utvrđeno je 115 prekršaja, od kojih 69 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa.

Izvor Policijska uprava istarska

Izvor Policijska uprava istarska

Istarska policija uhvatila dvojicu koji su na auto stavili lažne tablice. Jedan vozio “pod gasom”

Foto Policijska uprava istarska

MUP: Nogometna utakmica između Istre 1961 i Rijeke – Kamenjem na auto, droga i pirotehnika