in

Istarski vozač pod utjcajem droga u jednom danu oštetio četiri vozila. Šteta je velika

Foto Policijska uprava istarska - Ilustracija

Vozač je pod utjecajem droga na četiri vozila pričinio ukupnu materijalnu štetu od više tisuća eura

Labinska je policija 20. lipnja oko 17.15 sati zabilježila prijave o nekoliko prometnih nesreća u kojima je sudjelovalo isto vozilo, a koje se u svim slučajevima udaljilo s mjesta nesreće. Brzom reakcijom policije već oko 18 sati pronađen je 39-godišnji vozač i osobni automobil, pulskih registracijskih oznaka, koji su sudjelovali u prometnim nesrećama.

Dosad provedenim mjerama i radnjama utvrđeno je kako se 39-godišnjak kretao naseljem Vinež kada je prednjim djelom svog vozila prvo naletio na parkirani automobil, pulskih registracijskih oznaka, u vlasništvu 48-godišnjaka, a u nastavku kretanja izlazeći s prostora trga, naletio je i na stražnji dio parkiranog automobila, pulskih registracijskih oznaka, u vlasništvu pravne osobe iz Vineža.

Vožnju je nastavio kolnikom ŽC 5081, kada je naletio na stražnji dio automobila, pulskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 49-godišnjak koji se, izlazeći iz dvorišta, uključivao u promet. Uslijed udara, 49-godišnjak je sa automobilom odbačen u parkirani automobil koji se nalazio ispred njega u vlasništvu 24-godišnjakinje, a koji automobil je potom udario u betonsku ogradu.

Nakon pronalaska vozača, 39-godišnjak je podvrgnut preliminarnom testu za prisutnost opojnih droga u organizmu te je dobivena pozitivna reakcija na prisutnost dvije vrste droge, dok je vađenje krvi i urina poradi analize na opojne droge odbio. Zbog zdravstvenog stanja u kojem se nalazio, vozač je prevezen i zadržan na daljnjem liječenju u pulskoj bolnici.

U nesreći je zasad neutvrđene tjelesne ozljede zadobio 49-godišnjak, a ukupna materijalna šteta nastala u događajima procjenjuje se na više tisuća eura. Policija nastavlja provoditi kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja svih okolnosti događaja, objavila je istarska policija u priopćenju 21. lipnja 2023.

Foto Policijska uprava istarska - Ilustracija

ISTRA: Mlada vozačica vozila u suprotnom smjeru i pijana. Pokušala pobjeći policiji

Foto TZ Poreč

Prevarena tvrtka iz Poreča: Platili radniku prijevoz da dođe, ali on na posao nije došao