in

Istra: Bježao, vrijeđao policajce, skrivao drogu… Uhićen i kažnjen velikim novčanim iznosom

Foto Policijska uprava istarska - Ilustracija

Policijski službenici su i tijekom proteklog vikenda provodili pojačane aktivnosti u cilju smanjenja stradavanja u prometu

Labinska je policija 14. listopada oko 20,30 sati isključila iz prometa i prekršajno sankcionirala 50-godišnjaka. Naime, policijski službenici su uočili muškarca kako automobilom pulske registracijske oznake krivuda cestom, iz smjera Mosta Raša u smjeru Luke Bršica. Vozač se nije zaustavio na svjetlosne i zvučne signale policijskih službenika već je povećao brzinu kretanja i nastavio bježati sve do luke Bršica. Tamo je izašao iz vozila te u namjeri bijega vrijeđao i omalovažavao policijske službenike. Prilikom postupanja muškarac je kod sebe imao 1,4 grama droge hašiš, odbio je testiranje na prisutnost alkohola i droga te je uhićen i doveden u prostorije policijske postaje. Zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, nadležni sud izrekao mu je novčanu kaznu od 2.410 eura i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Tijekom proteklog vikenda na području PU istarske evidentirano je 12 prometnih nesreća,  od čega dvije prometne nesreće s ozlijeđenim  osobama i 10 s materijalnom štetom.

U prometnim nesrećama dvije su osobe lakše ozlijeđene. Alkohol je evidentiran u jednoj prometnoj nesreći.

Utvrđeno je 200 prekršaja, od kojih izdvajamo:

  • nepropisna brzina – 66 prekršaja
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa – 31 prekršaj
  • upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola – 13 prekršaja
  • korištenje mobitela za vrijeme vožnje – 25 prekršaja
  • neregistrirano i tehnički neispravno vozilo – 6 prekršaja
  • ostali prekršaji – 59 prekršaja

Izvor Policijska uprava istarska

Foto ŽKK Istra Poreč

Porečke kuglačice pobijedile jaku ekipu Podravke

Foto Fly klub Poreč

Poreč domaćin atraktivnog državnog prvenstva u padobranstvu