in

Istra: Policajac zatekao žene kako prose ispred trgovačkog centra. Glumeći varale ljude

Foto Policijska uprava istarska

Žene su tražile od građana novac lažno prikazujući svoje zdravstveno stanje

Policijski službenik je jučer oko 14.20 sati u trgovačkom centru na području Pule zatekao dvije rumunjske državljanke u dobi od 20 i 24 godine kako, koristeći natpis u kojem lažno prikazuju svoje zdravstveno stanje predstavljajući se kao gluhonijeme osobe, od građana traže novac i donacije.
Žene su uhićene i dovedene u prostorije policijske postaje. Protiv njih se pokreće prekršajni postupak zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Policija još jednom apelira na građane da budu oprezni i da ne nasjedaju na ovakve pokušaje prijevara te da prije nego nekome daju novac i osobne podatke, dobro provjere kome ih ustupaju.

Naime, počinitelji ovakvih djela na razne načine, pretežito lažnim prikazivanjem činjenica i zdravstvenog stanja, navode osobe da daju novac, a nerijetko i svoje osobne podatke predstavljajući se kao osobe sa posebnim potrebama, tjelesnim oštećenjima, ali i kao službene osobe humanitarnih organizacija ili udruga koristeći empatiju i dobre namjere građana.

Međutim, nisu sve osobe dobronamjerne, stoga budite sumnjičavi i dobro se informirajte jer osim gubitka novca, nezaštićeni osobni podaci u rukama počinitelja mogu se upotrijebiti prilikom počinjenja različitih kaznenih djela, a žrtvama mogu stvoriti i niz drugih problema.

Mobilno reciklažno dvorište

U Taru u srijedu mobilno reciklažno dvorište

Ilustracija - Foto Policijska uprava sisačko-moslavačke

UMAG: Muškarca uhitili i oduzeli mu automobil zbog prometnih prekršaja