in

Istra: Policiji predao ručnu bombu, trotilske metke i elektro-detonatorske kapisle

Foto MUP - Ilustracija

Policija još jednom podsjeća da se protiv građana koji prijave ili predaju zakonom zabranjeno oružje ne pokreće prekršajni ili kazneni postupak

Tijekom jučerašnjeg dana osoba koja je željela ostati anonimna policiji je dragovoljno predala pet komada trotilskih metaka, četiri komada elektro-detonatorskih kapisla i jednu ručnu bombu.

Policijska uprava istarska ovim putem zahvaljuje savjesnim građanima na dragovoljnim predajama i nadalje poziva građane da učine svoj život sigurnijim i da se riješe oružja i streljiva bez ikakvih sankcija.

Naglašavamo da svi građani koji nedozvoljeno posjeduju oružje, streljivo ili eksplozivne tvari, mogu iste predati policiji i pritom neće snositi nikakve sankcije, odnosno protiv njih se neće pokretati prekršajni niti kazneni postupci.

Također je važno naglasiti da građani ne donose oružje ili eksplozivne tvari osobno u policijsku postaju ili upravu, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o tome obavijeste policiju na broj 192 nakon čega će stručni i osposobljeni policijski službenici doći na njihovu kućnu adresu prikupiti oružje, objavila je istarska policija 13. studenog 2023.

Foto IDS

POREČ: IDS pobjednik izbora za mjesne odbore, HDZ iznenadio, a Badernu opet osvojili nezavisni

Foto Policijska uprava istarska - Ilustracija

U Istri provaljeno u kamp kućice: Ukrali sve što su mogli, od bijele tehnike do alata