in

Istra: Ulagao u kriptovalute pa ostao bez uloga i zarade

Policija upozorava građane da budu oprezni prilikom ulaganja u kriptovalute kako ne bi postali žrtve investicijskih prijevara

Rovinjska policija istražuje slučaj prijevare prilikom trgovanja s kriptovalutama. Naime, 35-godišnji muškarac se krajem kolovoza putem internetske stranice koja se navodno bavi trgovanjem kriptovaluta, uslugama investiranja novca i kupnjom dionica nafte upoznao o mogućnostima takve trgovine te je putem elektroničke stupio u kontakt s navodnim brokerom i uplatio iznos od više tisuća eura na ime ulaganja u njegovo ime.

Kada je 35-godišnjak, u želji da ostvari isplatu navodno ostvarene dobiti pristupio domeni, shvatio je da korisnički račun s kojim je prethodno komunicirao više ne postoji te da je prevaren.

Policijska uprava istarska upozorava građana da budu oprezni kako ne bi postali žrtve investicijskih prijevara. Ukoliko se odlučite na ovakav način trgovanja i investiranja, prvo se trebate dobro informirati o svim rizicima. Također se preporuča korištenje provjerenih i registriranih investicijskih društava, a trebalo bi izbjegavati tvrtke koje imaju sjedišta u egzotičnim zemljama jer postoji velika vjerojatnost da ćete postati žrtve prijevare.

Neki od znakova koji ukazuju da biste mogli ostati bez svog novca su kada vas navodi brokeri uvjeravaju da je riječ o sigurnoj i lakoj zaradi te da je u tijeku akcija koju treba odmah iskoristiti. Uporni su i nagovaraju vas na trgovanje makar nemate u tome iskustva i uvjeravaju vas da je riječ o jednostavnom načinu trgovanja. Još jedan od znakova da bi se moglo raditi o prijevari je i kada na trgovinskoj platformi nema jasno navedenih kontakata kojima se možete odmah obratiti, a brojevi s kojih vas zovu brokeri nisu iz Hrvatske te ih na njih ne možete povratno kontaktirati.

Više savjeta o tome kako izbjeći investicijske prijevare, možete saznati na informativnom letku. Zapamtite, budite sumnjičavi, dobro se informirajte i potražite nepristrani financijski savjet prije nego što nekom date ili uložite novac. U slučaju da posumnjate kako se radi o prijevari ili ako postanete žrtva prijevare, događaj prijavite policiji.

ISTRA: Jedan vozio pod utjecajem alkohola, drugi pod utjecajem droge

kombi mup policija marica

Istarska policija uhitila osam osoba: Napali muškarca i teško ga ozlijedili, prijetili, pokrali…