in

ISTRA: Unatoč zabrani palili vatru na otvorenom i izazvali požar

Foto - Ilustracija Policijska uprava istarska

Policijski službenici utvrđuju okolnosti izbijanja požara te ponovno podsjećamo da je u razdoblju od 1. lipnja do 31. listopada zabranjeno svako loženje vatre na otvorenom prostoru

Pulska je policija jučer, 14. lipnja zabilježila dva slučaja loženja vatre na otvorenom. U prvom je slučaju 53-godišnjakinja oko 18 sati na Premanturskoj cesti, unatoč zabrani loženja vatre, spaljivala dotrajale stvari, a oko 19,30 sati je 65-godišnjak na području Jadreški spaljivao granje i biljni otpad.

Protiv oba počinitelja se nadležnoj inspekciji podnosi obavijest o počinjenom prekršaju.

Zabrana loženja vatre na otvorenom prostoru

Policijska uprava istarska upozorava građane kako je u razdoblju od 1. lipnja do 31. listopada na području Istarske županije zabranjeno svako loženje vatre na otvorenom prostoru te u tom razdoblju javne vatrogasne postrojbe ne izdaju odobrenja za loženje vatre na otvorenom.  

Tijekom ljetnih mjeseci zbog velikih vrućina i visokih temperature postoji veća opasnosti od izbijanja požara na otvorenom prostoru. Najčešći uzroci požara na otvorenom prostoru su nekontrolirano spaljivanje korova i suhe trave, korištenje otvorenih ložišta, roštilja, bacanje opušaka i slično. Ovakvi se požari zbog nedovoljne pozornosti lako mogu proširiti na šume, stambene i gospodarske objekte te ugroziti ljudske živote.

Stoga upozoravamo građane i turiste da se pridržavaju zabrane paljenja vatre na otvorenom, da ne bacaju zapaljive predmete kroz prozore vozila, da provjere jesu li sve poduzeli da ne nastane požar te da vlastitim vozilima ne zatvaraju vatrogasne prilaze interventnim vozilima, objavila je istarska policija 15. lipnja 2023.

lisice policija Ilustracija Pixabay

UMAG: Uhićeni zbog povrede djetetovih prava i krađe. To se dogodilo prošle godine

Foto: PU Koper

Policijska postaja Pazin-Buzet primila odlikovanje slovenske policije – Zahvala na suradnji