in

Istra: Upravljao vozilom pod vidnim utjecajem alkohola. Kazne do 2.650 eura

Ilustracija MUP

Policija poziva vozače da se pridržavaju prometnih propisa, posebice vezano za konzumiranje alkohola, kako bi se smanjio broj prometnih nesreća i stradavanja sudionika u prometu

Prometna policija je 21. svibnja oko 2.15 sati na kolniku Ulice Veruda za upravljačem automobila pulskih registracijskih oznaka zatekla i kontrolirala 29-godišnjaka. Obavljenom kontrolom utvrđeno je kako muškarac upravlja automobilom pod utjecajem alkohola od 1,81 promila za vrijeme dok mu je istekla valjanost vozačke dozvole.

Vozač je smješten u posebne prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, a protiv njega se pokreće i prekršajni postupak sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

-Pozivamo vozače da, radi osobne sigurnosti i sigurnosti svih sudionika u prometu, ne upravljaju vozilom ako su konzumirali alkohol. Naime, posljedice vožnje pod utjecajem alkohola ( jedan od „četiri ubojice“ u prometu) su teške prometne nesreće. Kako bi se izbjegle posljedice za život i zdravlje, sudionici u prometu dužni voditi računa o sigurnosti, razvijati solidarnost i štititi zdravlje i život drugih osoba.

Ujedno ističemo kako je upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola težak prekršaj, a novčane kazne rastu ovisno o izmjerenoj količini alkohola u krvi pa su kazne u rasponu od 90 do 2.650 eura, a za razinu alkohola iznad 1,5 promila propisana je i kazna zatvora u trajanju do 60 dana, objavila je istarska policija 21. svibnja 2024.

pixabay

OPET Istrani ostali bez tisuće eura. Htjeli prodati preko interneta multipraktik i dječji bicikl

policija

Policija educirala građane u Motovunu o samozaštiti