in

Policija educirala građane u Motovunu o samozaštiti

Foto Policijska uprava istarska

Građani su se interesirali o svim oblicima kriminaliteta

Policijski službenici za prevenciju su jučer na mjesečnom sajmu u Motovunu provodili preventivne aktivnosti u cilju podizanja samozaštitnog ponašanja građana.

Na info-punktu savjetovali su domaće i strane posjetitelje o samozaštitnom ponašanju i  dijelili im edukativne letke u kojima se nalaze upute kako da zaštite svoju imovinu, svoje domove i automobile od provala, kako da zaštite svoje bicikle od krađe, te o načinima zaštite od džepnih krađa.

Građani u trećoj životnoj dobi savjetovani su kako da se zaštite od prijevara na kućnom pragu, s posebnim naglaskom na oprez i dijeljenje osobnih podataka prilikom komunikacije s nepoznatim osobama putem telefona. Ovo je bila prilika da se građanima prezentira i projekt MUP-a ”Jačanje kapaciteta policije za suzbijanje kibernetičkog kriminaliteta” te preventivna kampanja pod nazivom „Web heroj“, koja se provodi u sklopu projekta a čiji je cilj osvijestiti i educirati građane o nužnosti i važnosti zaštite u virtualnom svijetu kako ne bi postali žrtve tih kaznenih djela.

Brojni posjetitelji izrazili su zadovoljstvo preventivnom aktivnošću policije, budući su imali prigodu informirati se o tome kako se zaštiti od protupravnih ponašanja i razmijeniti korisne informacije s policijom o sigurnosti i zapažanjima iz neposredne okoline.

noćna prometna policija nesreća noć mrak mračna

Istra: Upravljao vozilom pod vidnim utjecajem alkohola. Kazne do 2.650 eura

pexels nevrijeme oluja vjetar valovi more

Popodne stiže jako nevrijeme. DHMZ izdao upozorenje