in

Istrijan gurnuo u stečaj vlastitu firmu. Šteta je višemilijunska

Ilustracija - Foto Alexa za Pixabay

Općinsko državno odvjetništvo u Puli je 28. ožujka 2023., nakon provedene istrage, podignulo pred Općinskim sudom u Puli optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1954.) zbog počinjenog kaznenog djela protiv gospodarstva prouzročenjem stečaja iz članka 249. stavka 1. točka 4. i stavka 3. Kaznenog zakona.

Optužnicom se 69-godišnjeg okrivljenika tereti da je od listopada 2007. do prosinca 2015. godine u Puli, kao odgovorna osoba trgovačkog društva sa sjedištem u jednoj općini na području Istarske županije, podizao novac sa računa tog trgovačkog društva i tako podignuti novac, isplaćivao u korist šest drugih trgovačkih društava. Kako bi prikrio da se radi o neosnovanim isplatama novca bez namjere vraćanja sa tih šest trgovačkih društava, tereti ga se da je zaključivao ugovore o pozajmicama bez ugovorenih instrumenata osiguranja plaćanja.

Okrivljenog 69-godišnjaka se tereti da je ovakvim postupanjem umanjio imovinu trgovačkog društva sa sjedištem u toj jednoj općini za iznos od 635.550,31 eura/4.788.553,79 kuna budući da novac protekom ugovorenog roka nije vraćen trgovačkom društvu sa sjedištem u toj općini, objavio je DORH.

Foto di Vilve Roosioks da Pixabay njemački ovčar pas

MORH prodaje službene pse. Evo zašto ih se želi riješiti

vrsar luka pogleda na stari grad

Općina Vrsar raspisala drugi natječaj za financiranje udruga. Treba podijeliti još 37 tisuća eura