in

Općina Vrsar raspisala drugi natječaj za financiranje udruga. Treba podijeliti još 37 tisuća eura

Vrsar/Foto TZ Vrsar/Matija Vekić

Općina Vrsar raspisala je javni natječaj za financiranje programa i projekata od interesa za opće dobro na području Općine Vrsar za 2023. godinu koje provode udruge. U proračunu planirana su sredstva za tekuće donacije udrugama namijenjene zadovoljavanju javnih potreba od interesa za opće dobro u sljedećim područjima: gospodarstvo; kultura; sport i rekreacija; zaštita, očuvanje i unapređenje zdravlja; te razvoj civilnog društva.

Nakon provedbe Javnog natječaja za financiranje programa i projekata od interesa za opće dobro koji je objavljen 17.01. 2023. godine preostala su neraspodijeljena sredstva za kulturu te sport i rekreaciju u ukupnom iznosu od 36.717,00 EUR koja će se dodijeliti kako slijedi: za kulturu 3.336,00 EUR, okvirni broj udruga je jedna, minimalan iznos donacije 400,00 EUR, a maksimalan 3.336,00 EUR; za sport i rekreaciju 33.381,00 EUR, okvirni broj udruga je pet, minimalan iznos donacije je 300,00 EUR, a maksimalan 13.500,00 EUR.

Javni natječaj provodi Jedinstveni upravni odjel Općine Vrsar. Na natječaj se mogu javiti udruge koje imaju sjedište na području Općine Vrsar i/ili provode program i/ili projekt na području Općine Vrsar i/ili imaju aktivne članove s prebivalištem/sjedištem na području Općine Vrsar.

Mogu se prijaviti i udruge kojima je odobrena potpora na natječaju u siječnju.

Prijave se podnose na posebnim obrascima koji se mogu preuzeti na web stranici www.vrsar.hr.

Uz navedene obrasce potrebno je priložiti i ostalu obveznu dokumentaciju koja se može pronaći na linku https://www.vrsar.hr/wp-content/uploads/2023/04/1.-II.-Javni-natje%C6%92aj-za-udruge.pdf

Prijave se mogu dostaviti u pisanom ili elektroničkom obliku najkasnije do petka, 5. svibnja 2023., u 12 sati.

Prijave se šalju preporučeno poštom ili neposredno predaju u pisarnici, na sljedeću adresu: Općina Vrsar-Orsera Jedinstveni upravni odjel Trg Degrassi 1 52450 Vrsar-Orsera uz naznaku „Javni natječaj za financiranje programa i projekata od interesa za opće dobro na području Općine Vrsar-Orsera za 2023. godinu koje provode udruge – ne otvaraj“.

pixabay euro euri novac ilustracija

Istrijan gurnuo u stečaj vlastitu firmu. Šteta je višemilijunska

ana kolega hdlu istre umjetnik izložba pula

HDLU-a Istre u petak otvara izložbu „Crveno”