in

Istrijan ispraznio svoj dom: Policiji predao crvene zastave, berettu, češku zbrojevku, toz, radom vis…

Foto Policijska uprava istarska

Policija zahvaljuje svim građanima koji odabiru ovakav siguran način uklanjanja oružja iz svojih domova


Pazinskoj se policiji prošlog tjedna javio jedan građanin koji je odlučio učiniti svoj dom sigurnijim, pa je policijskim službenicima predao tri puške i četiri pištolja. Riječ je o jednoj improviziranoj pušci, vojnim puškama ”Crvena zastava” i ”TOZ” te pištoljima “Vis-radom”, “Crvena zastava”, ”Češka zbrojevka” i  “Beretta”.

Policijski službenici preuzeli su oružje te ovom prilikom zahvaljujemo svim građanima koji odabiru ovakav siguran način uklanjanja oružja iz svojih domova.

Policijska uprava istarska podsjeća građane da akcija ”Manje oružja, manje tragedija” i dalje traje te ih pozivamo da učine svoj život sigurnijim i da se riješe oružja bez sankcija. Naime, svi građani koji posjeduju zabranjeno oružje ili oružje za koje nemaju dozvolu, mogu predati to oružje policiji, a pritom se protiv njih neće pokrenuti ni kazneni ni prekršajni postupak.

Također je važno naglasiti da građani ne donose oružje osobno u policijsku postaju ili upravu, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o tome obavijeste policiju na broj 192 te će stručni i osposobljeni policijski službenici doći na kućnu adresu prikupiti oružje, objavila je istarska policija 19. veljače 2024.

Foto Policijska uprava istarska

Istra: Premlatili mladića nakon sukoba u kafiću

policija traka mjesto nesreće

CRNA PROMETNA TOČKA: Policija poziva svjedoke nesreće u Stankovićevoj ulici. Tko je prošao na crveno?