in

Izbjegnuta nesreća u Umagu – Traktorom izorao bombu kod Murina!

Policija upozorava građane da ukoliko pronađu predmete koji nalikuju na eksplozivna sredstva, ne poduzimaju nikakve radnje samostalnog uklanjanja, već da odmah nazovu broj 192  

Umaška je policija jučer u popodnevnim satima zaprimila dojavu građanina koji je prilikom čišćenja poljoprivrednog zemljišta uz cestu Umag – Murine pronašao ručnu bombu, a koju  je izorao iz zemlje s traktorskim plugom.  Na mjesto događaja odmah je pozvan djelatnik Protueksplozijskog odjela PU istarske koji je utvrdio kako se radi o ručnoj bombi M-52 te ju je zbog lošeg stanja uništio u kontroliranim uvjetima.

Policijska uprava istarska upozorava građane da budu oprezni te da ukoliko pronađu predmete koji nalikuju na eksplozivna sredstva, ne poduzimaju nikakve radnje samostalnog uklanjanja, već da o tome odmah obavijeste policiju.

Podsjećamo građane da još uvijek ima zaostalih minsko-eksplozivnih sredstava, kako onih iz II. svjetskog rata, tako i onih novijeg datuma. Takva sredstva najčešće se pronalaze na odlagalištima otpada, uz prometnice, u moru te na zemljištima prilikom obavljanja poljoprivrednih ili građevinskih radova. Ukoliko pronađete takva sredstva nemojte ih dirati niti donositi u policijsku postaju kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već o tome obavijestite policiju na broj 192. Tada će na teren izaći stručne osobe protueksplozijske zaštite koje će na siguran način ukloniti sredstva i primjereno ih uništiti.

Također podsjećamo građane, koji još uvijek u svojim domovima imaju oružje ili eksplozivna sredstva da ih bez straha od sankcija mogu anonimno predati policiji i na taj način učiniti svoj i tuđi život sigurnijim, priopćeno je iz PU istarske.

marčana općina centar

MARČANA: OPORBA traži brisanje kamenoloma iz Prostornog plana – PLIŠKO: Vijećnici iznose netočne informacije i zastrašuju javnost

ROVINJ: Nestala žena pronađena mrtva