in

Jedan jurio Ipsilonom, a drugi vozio s 2 promila

Foto: PixaBay.com

Tijekom proteklog vikenda na području PU istarske evidentirano je osam prometnih nesreća, od kojih dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i šest s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama jedna je osoba teško, a tri lakše ozlijeđeno.
Alkohol kao uzrok evidentiran je u dvije prometne nesreće.
 
Utvrđen je 161 prekršaj od kojih je PU istarska izdvojila:
 
nepropisna brzina – 79 prekršaja
nekorištenje sigurnosnog pojasa – 10 prekršaja
upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola – 5 prekršaja
korištenje mobitela za vrijeme vožnje – 17 prekršaja
ostali prekršaji – 50 prekršaja
 
Kontrolirano je ukupno 324 vozača/vozila. Iz prometa je isključeno osam vozača i četiri vozila.
 
Događaji koje PU izdvaja izdvaja:
 
U petak, 9. travnja oko 15,55 sati, na istarskom ipsilonu, na dionici od čvora Rogovići do čvora Cerovlje, prometna pulska policija zaustavila je 40-godišnjeg vozača koji je upravljao automobilom Mazda, brzinom od 152 km/h, na mjestu gdje je ograničenje brzine 100 km/h. Zbog počinjenog prekršaja prekoračenja brzine, vozaču je određena kazna u iznosu od 5.000 kn i izrečena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od jednog mjeseca.
 
U subotu, 10. travnja oko 20,05 sati, kod čvora Pula, na izlasku s istarskog ipsilona, zaustavljen automobil Volvo, kojim je pod utjecajem alkohola od 1,98 promila upravljao 62-godišnji slovenski državljanin. Vozač je isključen iz prometa, te mu je zbog počinjenih prekršaja određena kazna u iznosu od 10.000 kn i izrečena mu je zaštita mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije na području Republike Hrvatske u trajanju od tri mjeseca.

Premijer o covid-dodatku za umirovljenike: Nekima i do 1.500 kuna

Iako ima koronu otišao se provozati