in

Još jedan motociklist poginuo – Cesta zatvorena prema Vozilićima

Foto MUP - Ilustracija

Zbog prometne nesreće s poginulom osobom prekinut je promet na državnoj cesti DC66 Štrmac-Vozilići u mjestu Stepčići od 12.45 sati. Vozi se obilazno, preko Nedešćine. Prema prvim informacijama poginuo je motociklist koji se sudario s osobnim vozilom. Preminuo je nakon pokušaja reanimacije. Očevid je u tijeku. Na mjesto nesreće izašao je županijski državni odvjetnik, javila je istarska policija.

Više ćemo znati nakon očevida.

Ovo je već druga nesreća s poginulim motociklistom na području Labinštine ovog vikenda. Naime, jučer je u Čepiću život izgubio 43-godišnji hrvatski državljanin koji je upravljao motociklom Yamaha, slovenske registracijske oznake, iz smjera Tunela Učka prema Vozilićima.

Dolaskom do mjesta Čepić, vozač je zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad motociklom te je pao na kolnik dok je motocikl udario u zadnji dio automobila Fiat, pulske registracijske oznake, kojim je u istom smjeru upravljala 63-godišnja hrvatska državljanka. Nakon pada vozača s motocikla, njegovo tijelo je odbačeno na suprotnu stranu kolnika te je na njega naletio automobil Opel, poljske registracijske oznake kojim je iz suprotnog smjera upravljao 70-godišnji poljski državljanin. Nad tijelom preminulog naložena je obdukcija.

Policijski službenici su u suradnji s nadležnim županijskim državnim odvjetnikom na mjestu događaja obavili očevid.

Policijska uprava istarska upozorava vozače mopeda i motocikala da vožnju prilagode stanju i osobinama ceste, vidljivosti i preglednosti, atmosferskim prilikama, da koriste propisane homologirane zaštitne kacige, koje za vrijeme vožnje moraju biti uredno pričvršćene na glavi, a ostale sudionike u prometu upozorava da obrate pozornost na vozače mopeda i motocikala u prometu na cestama.

Foto Crveni križ Poreč

POREČ: U ponedjeljak akcija darivanja krvi – Potrebne su sve krvne grupe!

glazbeni vrtić pučko učilište poreč

POREČ: Otvoreni upisi u glazbeni vrtić i pripremni glazbeni