in

POREČ: Otvoreni upisi u glazbeni vrtić i pripremni glazbeni

Foto Andi Bančić

Pučko otvoreno učilište Poreč – upisi u GLAZBENI VRTIĆ i PRIPREMNI GLAZBENI RAZRED.

Draga djeco, ako imate 6 godina, predškolarci ste i želite pjevati, svirati, plesati, crtati i rasti uz glazbu, upišite se u GLAZBENI VRTIĆ

Glazbeni vrtić traje jednu školsku godinu. Nastava se održava dva puta tjedno i traje 45 minuta. Djeca uče pjesmice, koriste ritmičke instrumente i melodijske udaraljke koji obogaćuju glazbeno iskustvo i djeluju na razvoj fine motorike, glazbene memorije, sluha, ritma…uz igru i priču kao osnovna motivacijska sredstva. 

Program glazbenog vrtića obuhvaća slušanje klasične glazbe uz prethodno pojašnjenje što razvija djetetovu maštu, a posebnost je i slušno prepoznavanje i učenje novih instrumenata što omogućuje raspoznavanje glazbenih boja, ugođaja, uočavanje melodijsko – ritamskog obrasca čime dijete razvija pamćenje. Sviranje na instrumentima Orffovog instrumentarija, ples uz pjevanje te slušanje klasične glazbe utječu na razvoj djeteta u pravcu bolje koncentracije i pamćenja, pozitivan odnos u radu u grupi ili u paru te jačanje osjećaja samopouzdanja zbog nastupa prilikom kojeg svako dijete iskazuje svoje znanje i umijeće uz veliku podršku grupe, učiteljice i roditelja.

Na nastavi glazbenog vrtića djecu usmjeravamo prema klasičnoj glazbi, što dovodi do razvoja glazbenog ukusa. Slušajući kvalitetna djela dijete otkriva poseban svijet i počinje zapažati lijepo u glazbi, mašta i emocije se pokreću te se razvija sluh i glazbeni ukus

Kao rezultat rada Vaše dijete će razviti pjevačke vještine, sposobnost pamćenja glazbenih cjelina, melodije i teksta, razviti osjećaj za skupno muziciranje, pozitivne međuljudske odnosa, timski rad i aktivno sudjelovati u stvaranju pozitivnog ozračja.

Djeca se upisuju putem online forme: https://forms.gle/UhbdH6e2cWW4MCtU9 

Nastava započinje u listopadu.

Više informacije o upisima možete dobiti putem e-maila obrazovanje@poup.hr ili na broju telefona: 052 887 216.

—————————————————————————————————————–

PRIPREMNI GLAZBENI RAZRED – upisi 

Pučko otvoreno učilište Poreč objavljuje upise u pripremni tečaj učenika prvih i drugih razreda osnovne škole za upise u glazbenu školu. U pripremni glazbeni razred upisuju se djeca uzrasta od 7 do 9 godina. 

Cilj ovog tečaja je pobuditi interes za glazbu kod djeteta, razvijati želju za uključivanjem u glazbene aktivnosti, pjevanje, sviranje i slušanje glazbe, obogatiti emocionalni doživljaj glazbe, njegovati i kultivirati glasovne mogućnosti i težiti za intonativno čistim pjevanjem uz pravilno disanje i jasno izgovaranje teksta, razvijati glazbeni sluh i pamćenje.

Polaznici će imati priliku pokazati svoje potencijale i svatko će dobiti prave smjernice za daljnji razvoj. Bit će im omogućeno upoznavanje sa svim instrumentima, te organiziran posjet koncertima u Umjetničkoj školi Poreč

Ukoliko želite djetetu omogućiti glazbenu naobrazbu, no nemate predznanje o sposobnostima i željama svog djeteta, javite nam se!

Djeca se upisuju putem online forme: https://forms.gle/3Rfwi6UYNWHsTvny5 

Nastava započinje u listopadu.

Više informacije o upisima možete dobiti putem e-maila obrazovanje@poup.hr ili na broju telefona: 052 887 216.

policija traka prometna nesreća

Još jedan motociklist poginuo – Cesta zatvorena prema Vozilićima

policijski auto

U sudaru s autom poginuo motociklist. Drugi u dva dana