in

Jurio po Istarskom ipsilonu 207 km/h. Dobio je dvije kazne

Ilustracija - Photo: Duško Marušić/PIXSELL

Tijekom proteklog vikenda je na području Policijske uprave istarske evidentirana 21  prometna nesreća, od čega osam s ozlijeđenim osobama i 13 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama deset je osoba lakše ozlijeđeno. Alkohol je kao uzrok evidentiran u tri prometne nesreće.

Prometna pulska policija je 28. srpnja oko 9.45 sati na autocesti A9 kod vijadukta Mirna zaustavila 51-godišnjeg češkog državljanina  koji je automobilom češke registracijske oznake upravljao brzinom od 207 km/h, na mjestu gdje je brzina ograničena na 110 km/h.  Zbog počinjenih prekršaja vozaču je izrečena novčana kazna u iznosu od 660 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od mjesec dana.

Rezultati prometnih akcija

Na području Labina je u nedjelju od 15 do 20 sati provedena prometna akcija nadzora vozača mopeda i motocikla pri čemu je kontrolirano ukupno 70 vozila. Utvrđeno je ukupno 12 prekršaja od čega dva prekršaja vozača motocikla.

Također, na području Poreča je u subotu od 20.30 do 23.30 sati provedena prometna akcija kontrole alkoholiziranosti vozača i kontrole vozača na opojne droge pri čemu je kontrolirano 34 vozila i utvrđena četiri prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola.

Tijekom vikenda kontrolirano je ukupno 703 vozača/vozila. Iz prometa je isključeno 24 vozača i 2 vozila. Utvrđeno je 274 prekršaja, od kojih izdvajamo:

  • nepropisna brzina – 51 prekršaj,
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa – 40 prekršaja,
  • upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola – 18 prekršaja,
  • odbijanje ispitivanja poradi utvrđivanja prisutnosti droga – 4 prekršaja,
  • upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje – 2 prekršaja,
  • korištenje mobitela za vrijeme vožnje – 32 prekršaja,
  • neregistrirano i tehnički neispravno vozilo – 2 prekršaja
  • ostali prekršaji – 125 prekršaja

Izvor Policijska uprava istarska

Foto Policijska uprava zadarska

U Poreču teško ozlijedili mladića ispred lokala usred noći

Foto Anja za Pixabay - Ilustracija

Istra: Policija uhitila dvojicu napadača zbog nanošenja teških ozljeda, prijetnji smrću, krađe…