in

KAŠTELIR: Njemica koju je udario vozač i pobjegao teško je ozlijeđena, javila se iznajmljivačica kod koje je smještena

Raskrižje na kojem se dogodila nesreća - Foto Tanja Kocijančić

Vozač starijeg Opela karavana koji je jučer udario ženu na cesti Labinci – Tar, na skretanju za kaštelirsko naselje Rojci, pronađen je danas nakon što je policija objavila priopćenje o događaju i preko medija pozvala građane da jave ako su nešto vidjeli vezano za ovu prometnu nesreću. Naime, jučer oko 19.20 sati do danas popodne 46-godišnji vozač je upravljao automobilom Opel iz smjera Labinci u smjeru Tara. Kod skretanja za Rojce zbog neprilagođene brzine kretanja prednjim dijelom automobila udario je u 42-godišnju njemačku državljanku, koja je prelazila kolnik na mjestu gdje nema obilježenog pješačkog prijelaza. Od siline udarca pješakinja je odbačena van kolnika i zbog teških se ozljeda nalazi u pulskoj bolnici. Naime, vozač starog Opela nakon što ju je udario nastavio je voziti prema Taru i nije se zaustavio kako bi joj pružio pomoć.

Žena je nakon udarca odbačena van kolnika – Rojci – Foto Tanja Kocijančić

U međuvremenu je PU istarska javila da su ga ipak pronašli te da se nalazi u Policijskoj postaji Poreč na kriminalističkoj obradi.

Kada smo objavili članak javila se privatna iznajmljivačica, vlasnica kuće za odmor u Kašteliru kod koje je nesretna žena smještena, kako bi nam ispričala još detalja.

Naime, žena je s obitelji na odmor došla u subotu – s djetetom i mužem te obitelji njegova brata. Sinoć je krenula trčati i kada je prelazila cestu kod mjesta Rojci udario ju je vozač koji je pobjegao. Srećom, premda teško ozlijeđena i s višestrukim prijelomima, bila je pri svijesti. Nekoliko mladića i djevojaka su je potom pronašli. Rekla im je adresu gdje je smještena, pa su otišli po njenog muža. Na terenu su u međuvremenu izašli hitna pomoć i policija.

Mjesto gdje se dogodila nesreća – Rojci u Kašteliru – Foto Tanja Kocijančić

Nažalost, priča nam iznajmljivačica, prijelomi su teški i potrebna joj je operacija. Za sada se zna za slomljene kukove, ozlijeđene lopatice i zdjelice. Jedino čega se nesretna žena jako krhke građe pribojavala jest hoće li moći ponovno koristiti ruke, budući da je profesionalna pijanistica…

Obitelj je stigla iz Hamburga autom. No, toliko dugačak put neće moći prevaliti natrag, jer joj trebaju hitne operacije koje žele obaviti kod kuće u Njemačkoj. Trenutno su u potrazi za avionom koji će ih prevesti iz Pule za Hamburg. Nažalost, odmor im je trajao niti tri dana…

Nesretnoj ženi želimo puno sreće i da oporavak bude uspješan!

NOVIGRAD: DVD Neapolis dobio novo vatrogasno vozilo vrijedno više od 2 milijuna kuna

VRSAR: Srebro za Martu Jurčević, Anu Lukez i Emu Brizić u Opatiji