in

NOVIGRAD: DVD Neapolis dobio novo vatrogasno vozilo vrijedno više od 2 milijuna kuna

Anteo Milos i Valmi Fabris

U novigradsko Dobrovoljno vatrogasno društvo Neapolis stiglo je novo interventno vozilo, kamion marke MAN, proizveden u tvornici Ziegler Zagreb, vrlo bogato opremljen za gašenje požara, intervencije kod prometnih i drugih nesreća, kao i mnoge druge vatrogasne intervencije. Nabava vozila vrijednog nešto više od 2 milijuna kuna financirana je sredstvima Područne vatrogasne zajednice (PVZ) Umag, koja se pak sufinancira proračunskim sredstvima gradova i općina Bujštine.

Recimo i kako novigradski DVD, zajedno s DVD-om iz Buja, pokriva područje susjedne Općine Brtonigla, pa će novo vozilo biti na raspolaganju kako za intervencije na području Grada Novigrada, tako i na području susjedne Općine Brtonigla. Novi vatrogasni kamion i novigradske DVD-ovce blagoslovio je novigradski župnik vlč. Maksimilijan Buždon, poželjevši im siguran i uspješan rad, ali i što manje opasnog posla i intervencija.

Dobrim željama i čestitkama pridružio se i gradonačelnik Anteo Milos, izrazivši zadovoljstvo što je obzirom na razinu opremljenosti riječ o polivalentnom vozilu, koje će osim za vatrogasne potrebe dobro poslužiti i za niz komunalnih i drugih sličnih intervencija na području Novigrada, u kojima su novigradski DVD-ovci i do sada sudjelovali prema svojim mogućnostima.

Novo vatrogasno vozilo DVD-a Neapolis

– Prilika je ovo da vam još jednom zahvalimo na svemu što ste do sada učinili za svoj grad, za svoju zajednicu, a nabavkom ovog vozila otvaraju se i nove mogućnosti da još uspješnije s time nastavite. Raduje me stoga što danas ovdje vidimo i puno mladih, koji će s vremenom preuzeti ovaj DVD i nastaviti njegove aktivnosti, nadam se jednako uspješno kao i vi koji ste dio novigradskog DVD-a od njegova osnutka, sada već 18 godina. Pa kada ste već kao DVD postali punoljetni, onda ste i zaslužili voziti jedno ovako vrijedno i višestruko korisno vozilo, našalio se novigradski sindako, te simbolično ključeve novog kamiona predao predsjedniku DVD-a Valmiju Fabrisu.

Fabris se pak zahvalio svima koji su pomogli u nabavci ovog vozila, a kojeg su – kako je rekao – „čekali 18 godina“.

Novo vatrogasno vozilo DVD-a Neapolis

– Vjerujem kako je činjenica da smo u tome na kraju i uspjeli, potvrda našeg dobrog rada kroz sve ove godine, kojeg je netko prepoznao i na ovaj način nagradio. Jako se radujemo novom vozilu, za nas je to ispunjenje jednog dugogodišnjeg sna, a opet nadamo se da ćemo ga što manje koristiti u one loše svrhe. Međutim, kad bude potrebno – tu smo, kao što smo bili i svih proteklih godina, no sada bitno kvalitetnije opremljeni i osposobljeni za sve ono što je uloga nas dobrovoljnih vatrogasaca, poručio je Fabris, zahvaljujući usput svim članicama i članovima DVD-a na njihovom dosadašnjem angažmanu.

Zahvale Gradu, PVZ-u i svima koji su doprinijeli da ovo vrijedno i višestruko korisno vozilo stigne u Novigrad, uputio je i zamjenik zapovjednika DVD-a Neapolis Andrea Zancola, izrazivši zadovoljstvo što se u rad Društva uključuju i mladi članovi, koji garantiraju budućnost DVD-a, objavio je Grad Novigrad.

POREČ: Završila prva smjena Dječjeg ljetnog kampa

KAŠTELIR: Njemica koju je udario vozač i pobjegao teško je ozlijeđena, javila se iznajmljivačica kod koje je smještena