in

KAŠTELIR: Noćna zabava “turista” – Provalili u dvorište, oštetili radni stroj i ukrali ključeve

Oštećen radni stroj u Kašteliru - Foto ITM

Kako nam je ova sezona donijela puno turista, proporcionalno tome javljaju se ljetos i kaznena djela koja čine stranci. Ali osim prometnih nesreća, narušavanja javnog reda i mira te nažalost pedofila koji snimaju golu djecu nađu se i “posebne noćne zabave” jer im je, valjda, dosadno ili u krvi imaju previše alkohola. Pa smo tako prije par dana zabilježili bizarnu krađu – mladi Britanci provalili su u sjedište plominskog nogometnog kluba i ukrali pića i trenerke.

Sada nam se javio i Kaštelirac kojem su početkom tjedna usred noći ušli u dvorište preskočivši ogradu, oštetili radni stroj (kombinirku) i ukrali ključeve sigurnosne električne brave. Mora da druge zabave nisu imali… No, kako ovaj kaštelirski poljoprivrednik te noći nije boravio kod kuće čuo ih je susjed koji ih je rastjerao. A vidio je i čuo četiri mlađa muškarca koji su govorili njemačkim ili nizozemskim jezikom.

Slijedi još zanimljiviji dio – kaštelirski poljoprivrednik provalu i krađu prijavio je porečkoj policiji istog dana popodne a nakon što su on i susjed sami našli počinitelje. Naime, provalnici su se prije toga pojavili na istom mjestu (jer se ondje nalaze i kafić i trgovina) te se smijali gledajući u dvorište u koje su te noći provalili. Susjed koji ih je u noći otjerao prepoznao ih je i zvao oštećenog koji je uspio otkriti naknadno u kojoj kući za odmor u selu borave.

Nažalost, oštećeni poljoprivrednik, ako se i službeno potvrdi da su oni počinitelji, morat će ih sam tužiti i tražiti nadoknadu štete zbog oštećenja i izgubljenog prihoda, budući da stroj ne može koristiti.

Provjerili smo u Policijskoj upravi istarskoj što je policija poduzela. Evo što kažu: “Obavještavamo kako je su nepoznati počinitelji 23. kolovoza oko 4 sata u naselju Roškići oštetili radni stroj u vlasništvu 38-godišnjaka. U navedenom slučaju ostvarena su obilježja kaznenog djela oštećenje tuđe stvari te se za navedeno kazneno djelo kazneni progon pokreće povodom prijedloga. Dakle, oštećeni treba pristupiti u policijsku postaju i podnijeti prijedlog za kazneni progon te će policijski službenici poduzeti daljnje mjere iz svoje nadležnosti.”

Fuchs: Blaže epidemiološke mjere u novoj školskoj godini

Novi nogostup i javna rasvjeta od Bužinije do Stancijete